Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde köy okullarında okuyan öğrenciler, kendi gözlerinden geleceğin dünyasını resimlerle anlattı. Ressamlara taş çıkartan çocukların resimleri bir sergi ile görücüye çıktı.

        Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde köy okullarında okuyan öğrenciler “Çocuk gözüyle geleceğimiz” adlı proje kapsamında kendi hayallerindeki dünyayı resimlerle anlatı. Çocukların resimleri, Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen alışveriş merkezi kiralama ve yönetimi Apleona GVA Mülk Yönetim Hizmetleri Türkiye tarafından yapılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan Ceylan Karavil Park Alışveriş Merkezi’nde yapılan bir sergi ile görücüye çıktı. Kurdele kesimine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Çınar Kaymakamı Selami Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, veliler, öğrenciler ve AVM ziyaretçileri katıldı.

        “Her köy okuluna atölye kurduk”

        Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, “Her sene aslında geleneksel hale getirdiğimiz köy okullarında ‘Çınar yeteneklerini keşfediyor’ projesi kapsamında atölyeler oluşturduk. ‘Çocuklar geleceği nasıl düşünüyor nasıl haya ediyor’ hayaliyle resmetmelerini istedik. Bunlar da onların ürünleri. Her köyde resim atölyeleri, müzik atölyeleri oluşturduk. Sergileri genelde özel okullar yapıyor AVM’lerde biz de köy okullarında neler olabileceğini, çocukların ne kadar yetenekli olabileceğini göstermek istedik. Yaklaşık 150 tane resim var. Bunların içerisinde yağlı boyalar var, kara kalem çalışmaları var. Geleceği resmettik biz. Çocukların aklıyla, hayaliyle geleceği resmettik” dedi.

        “Özgürce uçurtma uçurabilecekleri bir dünya”

        Sergiye katılan öğrencilerden Sakine Kaya, resmettiği dünyayı anlattı. Kaya, “Şuan ki dünyamızda yaşayan çocukların ırk ayrımı yapılmadan gelecekte özgürce uçurtma uçurabilecekleri bir dünya kurduk. Resmin çıkış noktası da şuan ki çocuklara eşit davranılmadığı için gelecekte öyle bir dünya olsun ki bütün çocuklara eşit bir şekilde davranılsın” diye konuştu.

        “Köy öğretmeni olmaktan mutluyum”

        Bir köy okulunda öğretmen olduğunu ve çocuklarla gurur duyduğunu belirten Sema Çakar ise, şunları söyledi:

        “Köy öğretmeniyim ve köy öğretmeni olmaktan çok mutluyum. Onlarla bir şeyler başarabilmek, kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri bir dersle anlatımlarını ortaya sunmak benim için ayrı onure edici bir davranıştır. Sergi çocuk gözüyle gelecek. Çünkü çocuğun dünyasıyla büyüğün algısı çok farklıdır. Biz bu sergiyle köy çocuklarının ilçede yaşanılan sorunları daha iyi anlatabilmek için ve yetenekli olan öğrencilerin ilgileriyle ifade etmek için tüm halkımıza sunduk.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa