Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan 15 Temmuz Zafer Köşesinin açılışında duygusal anlar yaşandı.

        Okulun bahçesinde gerçekleştirilen anma programına Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende günün anlamına ilişkin konuşmayı okulun Din Kültürü öğretmeni Mustafa Karaöz yaptı.

        Törende günün anlamına ilişkin konuşmalar ve şiirler okundu. Öğrenciler tarafından 15 Temmuz demokrasi şehitleri canlandırıldı. Bir öğrenci giydiği asker üniformasıyla Ömer Halisdemir oldu, biri şehit polisin sesi oldu, diğeri şehit köy muhtarının sesi. Öğrencilerin kostümleri, yüreklerinden gelerek yaptıkları konuşmalar katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

        Gerçekleştirilen anma programında oratoryonun yanı sıra halk oyunları gösterisi de sunuldu. Kuranı Kerim okunması ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için duaların okuduğu törende keşkekpilavhelva hayrı yapıldı. İkramın ardından törene katılan protokol üyelerince okulun giriş katında oluşturulan 15 Temmuz köşesi açıldı. 15 Temmuz köşesinde hayin darbe girişimini önleyenlerin kahraman ve sembol ismi Ömer Halisdemir’in fotoğrafı yine başköşede yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa