Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir çekim merkezi haline dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesinde adım adım sona geliniyor.

        Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni “Güneş Doğudan Yükseliyor” sloganı ile Doğu Garajı Projesi kapsamında yeniden düzenliyor. Dünyanın ilk müze konseptli caddesi olarak tasarlanan projede kapsamında cadde üzerindeki binaların cephe boyama işi bitirildi. Görüntü bütünlüğünü sağlaması amacıyla uygulanacak tek tip tabelaların çelik konstrüksiyonları da tamamlandı.

        Gölgelikler tamam zemin kaplanıyor

        14 modülden oluşan yürüyüş yolları üzerindeki lineer gölgelik alanlarının montajı tamamlandı, boya işlemleri başladı. Bina ön yüzündeki kolonlara kompakt ahşap görünümlü laminat kaplamalar yapılıyor. Zeminde yer alan asfalt yapı tamamen kaldırılarak, yürüyüş yollarına beton döküldü. Beton zeminin üzerine granit kaplama işlerine geçildi. Zemin kaplama çalışmaları aralıksız sürüyor. Projenin Haziran ayı sonunda vatandaşın hizmetine sunulması planlanıyor.

        Müze konseptli cadde

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘Antalya’nın en değerli köşesinden biri haline gelecek’ dediği Ali Çetinkaya Caddesi, proje tamamlandıktan sonra kentin çekim merkezi olacak. Dünyada müze konsepti ile tasarlanan ilk cadde olan Ali Çetinkaya Caddesi boyunca 7 sergi küpü yer alacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergilenecek. 3 bin 500 metrekare yeşil alanın yer alacağı proje kapsamında 2 süs havuzu da olacak. Proje tamamlandığında Ali Çetinkaya, görsel güzellik katan bina cepheleri, modern kaldırımları, rengarenk gölgelikleri, kent mobilyaları, aydınlatması ile Antalya’ya gelenlerin görmeden gidemeyeceği bir yer olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa