Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı çerçevesinde, Antalyaspor Kavşağı’nda düzenleme çalışması başlattı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı kapsamında en yoğun trafik yüküne sahip kavşaklardan biri olan Antalyaspor Kavşağı’nda çalışma başlattı. Kavşaktaki mevcut trafik yükünü azaltmak amacıyla hemzemin düzenleme modeli uygulanıyor.

        Kavşakta yeni sistem

        Kavşak alanında yeni yapılan düzenleme ile mevcut orta döner kavşak sistemi sona eriyor. Sakıp Sabancı Bulvarı ile Atatürk Bulvarı’nın üst hemzemin bölgeden karşılıklı geçişleri iptal ediliyor. Karşıya geçişler için Dumlupınar Bulvarı’nın Kuzey ve Güney tarafında kalan kısımlarında U dönüşleri açılıyor.

        Trafik yoğunluğu azalacak

        Proje ile Antalyaspor Kavşağı’nın kolları ve orta döner kavşak alanında sola ve sağa dönüşler için yol geçişleri yapılacak. Bu sayede sinyalizasyon bekleme süreleri kısalması ve kavşak alanındaki trafik yoğunluğu azalması hedefleniyor. 5 Nisan’da başlayan çalışmaların 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

        Zeytin ağaçları bakıma alındı

        Döner kavşakta bulunan asırlık zeytin ağaçları çalışmalar sırasında zarar görmemeleri için sökülerek, bakıma alındı. Ağaçlar çalışmalar tamamlandığında yine kavşak bölgesinde yerlerini alacak. Atatürk Anıtı da Antalyaspor Kavşağı’ndaki mevcut yerinde korunacak. Projenin yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa