Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca finanse edilen ve şehrin ekonomisine katkı sunacak olan ‘Soğuk Hava Deposu’ ile ‘Yem Kırma Ünitesi’ projelerinde son gelindi.

        Altınordu Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra şehrin ekonomisine katkı sunacak projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile işbirliği yapan Altınordu Belediyesi, Kayabaşı Mahallesi’nde hayata geçirdiği ve büyük bir kısmını tamamladığı “Soğuk Hava Deposu” ve “Yem Kırma Ünitesi” projesinde sona yaklaştı. Kivi üreticilerine ve yumurta üreticilerine büyük katkı sunacak olan iki projede üreticiler ürünlerini muhafaza edebilecek.

        Projeler gün sayıyor

        ‘Soğuk Hava Deposu’ ve ‘Yem Kırma Ünitesi’ inşaatlarının tamamlanması ile birlikte çevre düzenlemesinin yapıldığı alanda teknolojik sistemlerin montajına ve peyzaj çalışmalarına geçildi. Yapılan bu çalışmalar kapsamında ise son olarak tesisin bahçesine yüklenici firma ekipleri tarafından sıcak asfalt dökülerek konforlu hale getirilmesi sağlandı.

        Kayabaşı Mahallesi’nde devam eden ‘Soğuk Hava Deposu’ ve ‘Yem Kırma Ünitesi’ tesislerinde incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yapılan iş ve işlemler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kivi ve yumurta üreticileri için büyük öneme sahip iki projeyi Altınordu’ya kazandırdıklarını ifade eden Başkan Tekintaş, “Kayabaşı Mahallemizde inşa edilen ‘Soğuk Hava Deposu’ ve ‘Yem Kırma Ünitesi’ birçok işlemin ardından yapılan çevre düzenlenmesi ile çok özel ve güzel bir mekan haline geldi. Yumurta üreticilerimiz ‘Yem Kırma Ünitesi’ ile yem ihtiyaçlarını karşılarken, kivi ve diğer depolama ihtiyacı duyulan sebze ve meyve üreticilerimizde hizmete girecek olan ‘Soğuk Hava Deposu’ ile ürünlerini koruyabilecek. Yapılan tüm bu çalışma ile ürünlerin korunmasına büyük katkı sunarak üreticilerimizin bu anlamda rahat etmesini sağlayacağız. Bizim tek derdimiz milletimiz. Milletimize bir yandan yerel yönetim hizmetlerini sunacağız bir yandan da hayatına 24 saat dokunabileceğimiz özel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Yapılan Soğuk Hava Deposu, Yem Kırma Ünitesi ve Yumurta Paketleme Tesisi’nde ayrıca 50’inin üzerinde kişinin istihdam edileceği 3 tesis yükselmiş olacak. Yapılan tüm bu projelerin milletimize ve Altınordumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa