Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, "Çobana kız verilmiyor, eşlere sigorta desteği istiyoruz" dedi.

        Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde istişare toplantısı düzenlendi.

        Tavşanlı Ada Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan, yönetim kurulu üyeleri ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri katıldı.

        Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, gerçekleştirilen toplantının oldukça verimli geçtiğini belirtirken, bundan sonraki toplantıların diğer ilçelerde de gerçekleşeceğini söyledi.

        Yavuz Turan toplantıda üyelerin sorunlarının görüşüldüğünü belirterek, "Bugün toplantımızda üyelerimize iyi damızlık, koç ve teke yetiştirmek için bir çiftlik almış bulunuyoruz. Bununla ilgili üyelerimize müjdeyi verdik ve bu konuda bilgilendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda üyelerimize güncelleme listeleri ile ilgili bilgiler verdik. Çiftçi malları ve küpeleme konusunda problemler yaşıyorduk onlarla ilgili bilgilendirme yaptık. Bir de üyelerimize göndermiş olduğumuz mesajları okumamalarından kaynaklanan sıkıntılar oluyordu. Bu konuda da açıklamalarda bulunduk" diye konuştu.

        Ayrıca devlet teşviklerinin arttırılması gerektiği konusunda da önemli açıklamalar yapan Yavuz Turan, "Devletimizden isteğimiz küçükbaş hayvanı teşvik etmek için verilen 25 TL desteğin arttırılması. 2 yıldan bu yana arttırılmadı. Aynı zamanda köyden şehre göç eden gencimiz bu işi yapsın diye, bu işlerle uğraşanların eşlerinin sigortasını devlet ödesin. Ancak bu şekilde üretim arttırılabilir. Çünkü genç nesil bu işlere heves etmediği için ve çobanlığı meslek olarak görmediği için bu işi yapmıyor. Devletimizin 5 bin TL çoban sigorta desteği var. Anaç hayvana 25 TL destek veriyor. Ama erkek materyale destek alamıyoruz. Büyükbaş hayvanlarda hem dişiye hem erkek materyale destek veriyor. Küçükbaş hayvanlarda bu desteği alamıyoruz. Türkiye geneli bir sorunumuz da çiftçi malları küçükbaş hayvan başına büyük bedeller alıyor. Yaylım bedeli diye 15 TL para alınıyor, biz buna itirazda bulunduk. Yem, saman desteği gibi destekler almak istiyoruz. Devletimiz son günlerde bu konuda adımlar atmaya başladı" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa