Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO), her yıl 1522 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Spor, Kültür ve Bisiklet Turizmi temasıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi konusunun önemine vurgu yaparak, “Turizm deniz ve kum demek değil. Burhaniye Belediyesi tarafından üç yıldır düzenlenen Bisiklet Festivali’nin, turizmin çeşitlendirilmesi konusunda bölgemize destek olacağını düşünüyoruz. Festivalimize Türkiye’nin çeşitli illerinden birçok bisiklet meraklıları geliyor” diye konuştu.

        Turizm şenliğinde, Burhaniye Belediyesi tarafından üç senedir düzenlenen bisiklet festivalinde çekilmiş profesyonel fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı. Aynı zamanda Burhaniye Belediyesi’nin destekleriyle basılan ‘Kültür Spor Turizm İçin Bisiklet: Burhaniye Bisiklet Festivali’ isimli kitabın lansmanı yapıldı. Organizasyonda; Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ve Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Aytekin Ulutaş’ın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz ile Mal Müdürü Mustafa Ak da hazır bulundu. Öğretim üyeleri, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, protokol üyeleri festival için hazırlanan kültür sanat sokağındaki stantları ve öğrenci kermesini gezerek, bilgi aldı. Burhaniye Belediyesi zeytinyağlarının tanıtımının yapıldığı standın yanı sıra; şark köşesi, geleneksel el sanatları, hediyelik eşya ve organik tarım stantları da festivalde yer aldı.

        Başkan Necdet Uysal, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sabriye Çelik Uğuz tarafından üç yıl boyunca Burhaniye Bisiklet Festivali’nde çekilen fotoğraflardan oluşan serginin açılışını protokol üyeleriyle birlikte yaptı. Açılışın ardından, akademik çalışmaları BUBYO tarafından yürütülen ve Burhaniye Belediyesi tarafından desteklenen ‘Kültür Spor Turizm İçin Bisiklet: Burhaniye Bisiklet Festivali’ isimli araştırma projesi neticesinde basılan kitap protokol üyelerine takdim edildi. Gün boyunca süren etkinlik kapsamında; halk oyunları gösterisi, Balıkesir bölgesine özgü kıyafetlerin sergilendiği defile, Hacivat ve Karagöz oyunu ve müzik ekibinin gösteriminin yanı sıra çiğ köfte, Türk Kahvesi ve Lokum ikramı da yapıldı.

        BUBYO ile bisiklet turizminin bölgede geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi, alternatif yaklaşımların getirilmesi amacıyla ortak çalışmalar yaptıklarını ve ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Başkan Uysal, “BUBYO’nun değerli hocaları bisiklet turizmi konusunu akademik olarak ele alarak, bu yıl ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında bir kitap hazırladı. Burada kitabın tanıtımını hep birlikte yapmış olduk. Üç yıldır belediyemiz tarafından düzenlenen bisiklet festivalinin alternatif bir yaklaşım olarak bölgeye turist getirebilmesini amaçlıyoruz. Bisiklet turizmini bölgeye tanıtmaya, yaygınlaştırabilecek alt yapıyı bölgede oluşturarak farkındalık yaratmaya, böylelikle Burhaniyemizi diğer destinasyonlardan bir adım öne geçirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ben bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum. Öğretim üyemiz Dr. Sabriye Çelik ve BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa