Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) “Siber Güvenliğin Bugünü ve Geleceği” konulu etkinlik düzenlendi.

        ALKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bilgisayar ve Bilişim Kulübü, Ağ Teknolojileri Haftası kapsamında “Siber Güvenliğin Bugünü ve Geleceği” konulu etkinliği gerçekleştirmek için Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) Bilgisayar Ağları ve Siber Güvenlik Uzmanı Uğur Duman’ı ağırladı. Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş, bölüm başkanları, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Dekan Hasan Güneş, etkinliği düzenleyen Bilgisayar ve Bilişim Kulübü öğrencilerine teşekkür ederek, son 50 yıllık süreçte bilgisayar teknolojilerinin gelişimine değindi. Günümüzde trendin nanoteknoloji olduğunu ifade eden Güneş, elektronik cihazların nanoboyutlara ulaşacağını ve özellikle sağlık sektöründe kişiye özgü tedavi yönetmelerinin geliştirileceğini söyledi.

        Duman: “Siber saldırılar her yerden gelebilir”

        Siber güvenlik konusunun bir özgürlükgüvenlik dengesi çerçevesinde ele alınması gerektiğini ifade eden TAI Uzmanı Uğur Duman, avuçta tutulan bir kuş örneği vererek bu kuşun güvenliğinin özen gerektirdiğine değindi. Duman, “Bilginin korunmasındaki öncelikleri bilgi teknolojileri, operasyon teknolojilerinde kullanılabilirlik, fonksiyonal olarak işe yaraması ve güvenliği bir üçgene benzetirsek, bu üçgenin dışına çıkılmaması gerekiyor. Bu iş büyük bir ekip çalışması ile yapılabilir”. Siber saldırıların her yerden gelebileceğine de değinen Duman, “Günümüzde siber saldırılar her yerden gelebilir. Bu saldırıların ancak ve ancak çalışan sistem iyi tanınarak önlenebilir. Ayrıca, siber güvenlikte sistem içerisine yerleştirilen tuzak mayınlar ile sistem güvenliği de sağlanabilir” şeklinde konuştu.

        “Her şeyi tıklamayın”

        Siber saldırıların günümüzde ülkeler arasında savaş olarak da kullanıldığına değinen Duman, “Tüm iletişimin kesilmesi veya elektrik kesintisi gibi yollarla siber saldırılarda çok yıkıcı etkiler yaralatılabiliyor. Bu nedenle bu saldırıların engellenmesinde kullanılan güvenlik sertifikalarının önemini daha iyi anlıyoruz. Siber saldırılardan günümüzde kaçınmamız imkânsız. Bilmediğimiz USB bellekleri bilgisayarımıza takmamamız, free wifi kullanıldığında her şeyi tıklamamamız ve olta denen bu yöntemle avlanmamamız gerekiyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa