Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Zeytinli Mahallesi'nde faaliyet gösteren keçi çiftliğini ziyaret etti. Yetiştirilmesi, bakımının kolaylığı ve süt verimiyle ön plana çıkan saanen keçi yetiştiriciliği son yıllarda gözde meslek haline geldi. Genç girişimciler Kimyager Cansu Cansunal (37) ve gıda mühendisi Ozan Ektik'in (37), 2,5 yıl önce kurdukları çiftlikte 100'e ulaşan "Saanen" ırkı keçileri ile büyümeye devam ediyorlar.

        Çiftliğin ortaklarından kimyager Cansu Cansunal, keçi çiftliğini, üniversiteden arkadaşı Ozan Ektik ile 2,5 sene önce kurduklarını belirterek, daha önce başka işler yaptıklarını, hatta ticaretle uğraştıklarını, en sonunda böyle bir çiftlik kurmaya karar verdiklerini, süt veriminin yüksek olması nedeniyle "Saanen" ırkını tercih ettiklerini anlattı.

        Genç girişimcilerden Ozan Ektik ise, Türkiye'de genellikle kapalı sistemin uygulandığını belirterek, "Biz açık sistem yapıyoruz. Şu ana kadar oğlak ölümümüz çok az. Yani soğuk havada doğan hayvanın daha sağlıklı olabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

        Genç Girişimciler, Vali Ersin Yazıcı'nın ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Balıkesir tarımına, üretime ve istihdama katkı sağladıkları için son derece mutlu olduklarını dile getirdiler.

        Çiftlik sahibi genç girişimcilerden bilgiler alan Vali Yazıcı, "Günümüzde insanlar köylerden uzaklaşıp şehirlere yerleşiyor. Böyle bir ortamda büyük bir cesaret örneği göstererek hayvancılık konusunda bu yatırımı yapan kardeşlerimizi kutluyorum, başarılı olmasını temenni ediyorum, başarılı olması için gerekli her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bu yatırımın diğer insanlarımıza örnek olmasını diliyorum. Üniversite de farklı bölümleri okuyup, birlikte bir keçi çiftliği kurarak yatırımları büyüten bu gençlerimizi tebrik ediyorum. Böyle güzel yatırımların bölgemizde olması için bu işletme gibi yerlerin çoğalması gerekiyor." dedi.

        Vali Ersin Yazıcı, işletmenin hayırlı olmasını temenni ederek, vatandaşların sağlıklı ürün tüketmesinin önemli olduğunu bu nedenle de gereken denetimlerin yanı sıra gerekli desteğin de üreticiye verildiğini kaydetti.

        Balıkesir genelindeki yatırımları yakından takip etiklerini belirten Vali Yazıcı, "Balıkesir'e geldiğimiz günden itibaren ilimizdeki bütün yatırımları yakından takip ediyorum. Bu sürede çok önemli projeleri başlattık. İlçelerdeki yatırımları da yakından izliyorum."dedi.

        Tarım ve bu sektörün bir bileşeni olan hayvancılık sektörünün bölgenin ana kalkınma eksenlerinden bir tanesini oluşturduğunu ifade eden Vali Yazıcı, böylesi yatırımların Balıkesir genelinde hayvancılık sektörünün gelişmesi, süt üretiminin artması açısından çok değerli olduğunu söyledi.

        Balıkesir'de, tarımsal üretimde ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığını belirten Vali Yazıcı, "İlimizin bu konuda pazar oluşturması çok önemli. Tarım ve hayvancılık, ilimiz için çok önemli. Hem kişisel kazanç elde edip ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetlerde bulunmak övülesi bir davranıştır."dedi.

        Ziyarette Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile diğer ilgililer de hazır bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa