Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat,2018 yılında 8 ilde 20 bin hektar alana 20 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari illerinde 2017 yılında dikilen fidan ve 2018 yılında dikilecek fidan sayısı hakkında bilgi verdi.

        8 ilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Polat, “Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari olmak üzere çok geniş bir alanda çalışıyoruz. Geçen sene 200 bin dekar alan da ağaçlandırma, erozyon ve rehabilitasyon çalışması yaptık. Bu çalışmalar kapsamında yaklaşık 1516 milyon fidan diktik. Bunların büyük bir kısmını sonbaharda tamamladık. Ancak geçen sene havaların kurak geçmesinden dolayı dikilen fidanlarda yüzde 40 civarında kuruma meydana geldi. Bu kurumaların olduğu yerde 5 milyona yakın tekrar fidan dikiyoruz” dedi.

        2018 programı kapsamında bölgede 20 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera çalışmaları yapacaklarını dile getiren Polat, “Bu çalışmalar kapsamında da tohum ekimleri, tohum dikimleri, fidan dikimleriyle birlikte 20 milyon fidan dikimi yapılacak.Şuanda arazi hazırlıklarına başladık. İhaleleri ve yer teslimleri yaptık. Arkadaşlar çalışmaya başladı. İnşallah son baharda da dikimleri tamamlayarak 2018 programımızı da kazasız planlanan bir şekilde gerçekleştireceğiz. Geçen sene havaların biraz kurak geçmesi, dikim mevsimini de kısıtlaması, yağmurun geç yağması nedeni ile işlere geç başladık. Yarım bıraktığımız fidanları da şu anda hızlı bir şekilde dikiyoruz” diye konuştu.

        2017 yılında Elazığ’da yaklaşık 6 milyon fidan diktikleri aktaran Polat, “2018 yılında 7,5 milyon fidan dikeceğiz. 65 bin dekar alanda ağaçlandırma, erozyon ve mera ıslahı yaptık. Bu alanlarda ağaçlandırma çalışmaları, fidan dikme ve erozyonla ilgili tesisleri yaptık. Bu çalışmalarla topraklarımızın akması, üst toprağın üzerindeki canlıların yok olmasını engelleme çalışması yaptık. 2017 yılında toplamda 65 bin dekar alanda çalışmalarımızı tamamladık. Dikim sahalarımıza gerekli fidanı ekmek adına ilimizdeki fidanlıklarımızda yaklaşık 10 milyon fidan yetiştirdik” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa