Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Edremit ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

        Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

        Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

        Hedeflere ulaşmada okumaya ve çok çalışmaya vurgu yapan Vali Yazıcı, "Hayatı anlamada kavramada başarılı olmak istiyorsak daha iyi anlayışa sahip olmak istiyorsak kitaplar bizim için önemli bir araç bunu değerlendirmemiz lazım. Sizlere tavsiyem çok kitap okuyun kendinizi geliştirin. Hedef belirlemek sizlerin çalışmalarınızda neyi yapacağınızı, niçin yapacağınızı belirler. Belirlenmiş bir hedef aynı zamanda çalışmalarımızda yoğunlaşmayı sağlar. Sizler de inanıyorum ki bu noktada kendinize yakışan en büyük hedefleri koydunuz ve o uğurda gerekli çabayı sarf ediyorsunuzdur." dedi.

        Başarılı olabilmenin sırlarını kendi hayat öyküsünden örnekler vererek öğrencilerle paylaşan Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

        Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, "Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum" dedi.

        Günümüzde artık herkesin, geçmişteki imkânlara göre çok daha iyi bir şekilde eğitim alma hakkı olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

        Meslek seçiminin, öğrencinin yaşamında çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın. Eğer, seçtiğiniz mesleğin zorluklarının üstesinden geleceğinizi biliyorsanız o mesleği seçin. Ailelerinizin meslekler ile ilgili söylediklerini dikkate alın ama son söz yine sizde olacak."diye konuştu.

        Üniversite hayallerini gerçekleştirmeleri için daha fazla gayret göstermelerini isteyen Vali Yazıcı, "Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizde ki imkânları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız."dedi.

        Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Yazıcı, "Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. " şeklinde konuştu.

        Başarılı olmak istiyorsanız, çok kitap okumalısınız şeklinde konuşan Vali Yazıcı, "Mutlaka derslerinize çalışıyorsunuzdur ancak ders dışında da kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Kitap okumanın sayısız yararı vardır. Kitap okuyan kişinin kendine olan güveni oldukça fazladır. Kitap okuyan insan düşünen insandır."dedi.

        Vali Yazıcı, daha sonra öğrencilere söz vererek hayalleri ile hedeflerini anlatmalarını istedi. Samimi bir ortamda geçen programın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Vali Yazıcı, "Bugün sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. En güzel başarıları yakalayacağınızı ümit ediyor, tekrar başarılar diliyorum."dedi.

        Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.

        Okul idarecilerinden eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Yazıcı, meslek liselerinin eğitim hayatının vazgeçilmezi olduğunu kaydetti. Meslek liselerine ihtiyacın çok olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, meslek olmadan hiçbir iş olmayacağını, meslek liselerinin öğrencilere genç yaşta meslek bilinci kazandırdığını söyledi.

        Ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Okulda değerler eğitimi sadece bir branştaki öğretmenin görevi değildir. Tüm derslerde değerler eğitimine yer verilmelidir. Gelecek nesillerin sorumluluğu hepimizin omzuna yüklenmiştir. Değerler eğitimi hem velilerin hem de eğitimcilerin önemle üzerinde durması gereken bir konudur. Bu konuya önem verdiğimiz oranda millet olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğiz. Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma konusu çok önemli. "diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa