Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından icra edilen çalışmalar kapsamında 9 adet tüp ile tuzaklanmış EYP düzeneği, 5 adet EYP tuzaklamak için hazırlanmış elektronik devre kartı ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

        Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı görevlileri PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak çalışmaları aralıksız yürütülüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında; 17 Nisan 2018 günü Yüksekova ilçesi Gürkavak köyü Kepre yaylası kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyeti neticesinde; 9 adet tüp ile tuzaklanmış EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği, 5 adet EYP tuzaklamak için hazırlanmış elektronik devre kartı, 7 adet pil bloğu (EYP tuzaklamak için hazırlanmış), 5 adet tüp, 40 kilogram amonyum nitrat, 400 adet 7,62 mm çapında fişek, 4 adet fünye, 10 metre kablo, 5 kilogram çivi, 20 adet mayın kapağı, 9 adet AK47 kalaşnikof şarjörü, 18 litre mazot, 60 adet hücum yeleği ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen yaşam malzemeleri usulüne uygun olarak olay yerinde imha edilmiş olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa