Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Barosu tarafından, Anamur ve Silifke’de görev yapan avukatlara ‘Boşanma ve Mal Rejimleri’ konulu seminer düzenlendi.

        Seminere, Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Anamur ilçe temsilcisi Işıl Sönmez, Erdemli ilçe temsilcisi Hülya Yavuz Benzer, avukatlar ve stajyerler katıldı. Bir otelde gerçekleştirilen seminer öncesi konuşan Başkan Er, baronun imkanlarından ilçelerde görev yapan avukatların da eşit şekilde faydalanması için çabaladıklarını ifade ederek, “Mesleğin ve meslektaşlarının hizmetine odaklanmış bir baro olarak, yoğun eğitim programları düzenliyoruz. Anamur ve Silifke’de düzenlemiş olduğumuz seminerden, diğer ilçelerde görev yapan avukatlarımızın da faydalanmasına olanak sağladık. Avukatlar olarak kendimizi sürekli geliştirmek, bilgilerimizi yenilemek zorundayız. Mersin Barosu olarak, Türkiye’de alanında uzman eğitimcileri konuk ederek, meslektaşlarımızın mesleki bilgilerini güçlendirmeye katkı sağlıyoruz. Eğitim şart diyerek, eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos, ‘Boşanma ve Mal Rejimleri’ konulu sunumunda, Türkiye’de en sık açılan dava türlerinden birisinin boşanma davaları olduğunu belirterek, açılan davaların detaylarına bakıldığında ise mal paylaşımının en öncelikli sorun olarak öne çıktığını söyledi.

        Türkiye’de boşanma ile biten evlilik sayısının her yıl daha da arttığını ve bununla birlikte, boşanmalarda mal paylaşımları sorununun da attığına dikkat çeken Aydos, mal rejiminin türleri, mal rejimi sözleşmesi, mal rejimlerinin mirasa etkisi, ortak malların paylaşımı, edinilmiş mallara eklenecek değerler, mal rejiminin nasıl sona ereceği, mal ayrılığı rejimi, mal ortaklığı gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

        Seminer sonunda Başkan Er, Doç. Dr. Aydos’a teşekkür plaketi takdim ederek, seminere katılan avukatlara teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa