Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayata geçirdiği projelerde gençlere ve çocuklara her zaman öncelik tanıyan Odunpazarı Belediyesi, Gençlik Merkezleri ve Halk Kütüphanelerinden sonra gençler için yeni bir buluşma adresi kurdu.

        Yenikent Mahallesi’nde bulunan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu Spor Parkı içerisine kurulan Genç Durak, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar’ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni, Selami Vardar Halk Merkezi Çocuk Korosu’nun gösterisi ile başladı. Etrafında bulunan liseler nedeniyle öğrencilerin öğle aralarını değerlendirebileceği, okul çıkışında birlikte vakit geçirebileceği, hafta sonlarında ise çeşitli aktiviteler ile bir araya gelebileceği Genç Durak’ta ücretsiz WiFi hizmeti de bulunuyor. Kütüphanenin yanı sıra gençlerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak zeka oyunlarının da yer aldığı Genç Durak’ta, açılacak olan çeşitli atölyeler ile gençler; derslerin stresinden uzaklaşıp, bilgi ve becerilerini geliştirecek. Ayrıca spor parkının içinde yer alması ise gençlere büyük bir avantaj sağlıyor.

        “Yurtta barış cihanda barış en önemli şiarımız”

        Açılış töreninde konuşan Başkan Kurt, “Şehit Turgay Topsakaloğlu Spor Parkımız’ın bir eksiği vardı, bugün onu tamamlıyoruz. Biz bu alanları gençlerimiz için, gençlerimizin geleceğe hazırlanması için yaptık. Buraya şehidimizin adını verdik ki; gençlerle birlikte büyüsün, gelişsin. Şehitleri hiç kimse yok saymasın, unutmasın. Bu nedenle bu parkın sonsuza kadar yaşamasını istiyoruz. Bu bölgenin gençlerinin çoğunluğu öğrenci. Genç Durak, öğrenciler için büyük bir eksiği tamamlayacak. Spor yapmak isteyenlere spor, eğitim yapmak isteyenlere eğitim yaptıracak bir ortam hazırlıyoruz. Odunpazarı Belediyesi toplumcu ve halkçı ve demokrat bir bakışla belediyeciliği halka yaymaya çalışıyor. Odunpazarı Belediyesi 50’den fazla alanda resmen faaliyet gösteriyor, halkla, gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla buluşuyor. Çalışan, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Binayı bizlere bağışlayan Nebi Hatipoğlu’na teşekkür ediyorum. Eskişehirli iş adamlarımıza da örnek olsun. Bizim ulaşamadığımız yerlere onların kanalıyla bu tür binalar yapalım ve gençlerin kullanımına açalım. Hayırlı uğurlu olsun, inşallah buradan başarılı gençler yetiştiririz” şeklinde konuştu.

        Başkan Kazım Kurt’un konuşmasının ardında, Genç Durak’ın açılışı gerçekleşti. Başkan Kurt ve vatandaşlar Genç Durak’ı gezerek, incelemeler yaptı. Açılışın ardından ise farkındalık oluşturmak için görme engelli gençler penaltı atışı yaptı. Açılış programında ayrıca basketbol ve tenis gösteri maçları da yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa