Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlim Hikmet Vakfı (İHV) tarafından 28 Nisan, 5 ve 12 Mayıs Cumartesi günleri, Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda ‘Kayseri İslami Düşünce ve Hayat Sempozyumu’ düzenlenecek.

        Kayseri kent yerelinde İslami Düşünce ve Hayata dair ortaya konan tecrübe ve birikimlerin müzakere edileceği sempozyumda, İslâmi düşünce ve hayatın; sosyal, siyasal, ekonomik, sanatsal ve mimari yönden yansımalarının ele alınacak. Çıktıları kitap haline getirilecek olan sempozyum 6 oturumdan oluşacak sempozyumda 19 konuşmacı yer alacak.

        28 Nisan Cumartesi günü moderatörlüğünü Prof. Dr. Veysel Aslantaş’ın yapacağı 1. oturumda saat 10.00’da; İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ‘Kayseri’deki İslami Hayata Diyanet’in Etkisi’; Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, ‘Kayseri’de Gönüllü Birliktelik Tecrübesi’ ve Taşcıoğlu Kuran Kursu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenaltun da, ‘İslami Düşünce ve Hayatta Kuran Kurslarının Katkısı’ konularını ele alacak.

        Aynı gün moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Doğan’ın yapacağı 2. oturum saat 14.00’da başlayacak. Yaşar Karayel, ‘Sivil İslami Düşünce ve Siyaset’; Şaban Bayrak, ‘Kayseri’de Milli Görüş Tecrübesi’; İHH Şube Başkanı Ali Tokluman, ’Kayseri’de Yardımlaşma Deneyimi’; KİMDER Başkanı Ali Şahan ise ‘Kayseri’de İslami Düşünceye İmam Hatip katkısı’ konularını anlatacak.

        5 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da sempozyumun 1. oturumunda; Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk’ün moderatörlüğünde, Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, ‘Hakikate Kısa Yoldan Gitmek ya da Sağlıklı Düşüncenin Engelleri’; Doç. Dr. Mustafa Işık, ‘Kayseri’nin Geçmişten Günümüze İslami Düşünce Mimarları’; İHV Başkan Yardımcısı Şükrü Karaosmanoğlu, ‘Kayseri’de Geleneksel Din Algısı’ üzerine konuşacak.

        Aynı Gün Saat 14.00’de Pancar Kooperatifi Müdürü Ahmet Uğur Metiner’in moderatörlüğünde yapılacak 2. oturumun konuları ve konuşmacıları ise şöyle:

        Prof. Dr. Yunus Apaydın, ‘Akademinin Dini Düşünceye ve Din Yaşayışa Etkisi’; Mustafa Tekelli ‘Kayseri Ekonomisinde Müsiad Deneyimi’; İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Oğuz Memiş, ‘Kayseri’nin İslami Medya Tecrübesi’.

        12 Mayıs Cumartesi günkü sempozyumun Ahmet Özer’in Moderatörlüğünde gerçekleştirilecek 1. oturumunda Prof. Dr. İlhan Özkeçeci, ‘Kayseri’de İslami Düşüncenin Sanata Yansıması; Kadir Seçmeler, ‘Dünyevileşmeye Karşı Ahlaki Onarım’; Faruk Hasetçi, ‘Kayseri’de Akıncılık Tecrübesi’; moderatörlüğünü Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş’ın yaptığı 2. oturumda ise Prof. Dr. Şükrü Karatepe, ‘Kayseri’de Dindarlığın Dönüşümü’; Av. Fevzi Konaç, ‘Kayseri’de Toplumsal Çözülme Örnekleri’; Mustafa Doğu, ‘Modernizmin Yerel Tahribatı ve Sivil Direniş’ konuları ele alınacak.

        Birbirini takip eden üç Cumartesi günü devam edecek olan sempozyum, son oturumda okunacak kapanış bildirisiyle sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa