Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Uluslararası Sanat Çalışayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

        Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çalıştayın bu yılki onur konuğu Devrim Erbil ile 7 ülkeden 24 sanatçı katıldı.

        Açılış töreninde ilk konuşmayı Uluslararası Sanat Çalıştayı danışmanı Numan Arslan yaptı. Arslan, “Halkımızla, öğrencimizi sanatla buluşturmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi ile 2010 yılında başlattığımız Ulusal Sanat Çalıştayı’nın başarısı, yerli ve yabancı sanatçıların ilgisi nedeniyle 2017 yılından itibaren uluslararası olarak devam etmektedir. Başarıyla devam eden Sanat Çalıştayı halkımız tarafından sevilerek diğer illerde ve yurtdışında yapılmaya, yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu harekette ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir diğer gururumuz Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin kültür ve sanata desteğini, sanatı bütün dallarında sürdürmesidir. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’ın ve belediye çalışanlarının sanata destek ve katkıları için teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi, siz sanatçıların katkısı ile sanat koleksiyonu açısından Türkiye’nin en zengin belediyesi durumuna gelmiştir. Tepebaşı Belediyesi 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nı, siz değerli sanatçılarımızla başarı ile gerçekleştireceğimize gönülden inanıyorum” diye konuştu.

        Törende daha sonra konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise sanatın özünde düşünce özgürlüğünün olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 9.’sunun açılışında burada buluştuk. Bir sanat etkinliğini defalarca yapabilmek güç. Ülkenin bu şartlarında yapabilmek zor oluyor ama biz ısrarla devam edeceğiz. Özelikle geçen yıl kazandığımız uluslararası kimliğimiz bize ayrı bir güç verdi. Değerli onur konuğumuz Devrim Erbil, birinci çalıştayda da yanımızdaydı. Hatta o zamanki söylediği bir söz hala kulaklarımda; sanatın özünde düşünce özgürlüğünün var olması çok önemli. Gerçekten de sanatın bakış açısında, ülkede birçok şeyi düzeltebilecek bir yapı var” diye konuştu.

        “7 ülkeden 24 sanatçı”

        Çalıştaya ülkemizin yanı sıra 7 farklı ülkeden 24 sanatçı katıldı. Almanya, Bulgaristan, Fransa, İtalya, Japonya ve Ukrayna'dan gelen sanatçıların çalışmalarını Özdilek Sanat Merkezi’nde sürdüreceği 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı, 20 Nisan saat 18.00’de, Tepebaşı Belediyesi Merkez Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek kapanış töreni ve sergi ile sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa