Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldırım Belediyesi’nin Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin yanı sıra bölgeye kazandıracağı Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi ilçeye büyük değer katacak.

        Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Yıldırım’ı plansız yapılaşmadan kurtararak modern ve ideal şehir kimliğine dönüştürmeyi hedefleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Karapınar Muhtarı Mehmet Çakır ile birlikte Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin ve Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’nin inşa edileceği bölgede incelemelerde bulundu. 232 hektarlık plana ve uygulama alanı içerisinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte bölge Yıldırım’ın modern hayat alanlarından biri olacak. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 25 adet eğitim alanı, 3 adet sağlık alanı, 10 adet cami ve 2 adet Pazar alanının yanı sıra mevcut 154 bin 772 metrekarelik yeşil alan 306 bin 290 metrekareye çıkacak. Gençliğe yapılan yatırımı ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak gören Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak bir diğer önemli tesis olan Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi, bünyesinde kütüphane, atölyeler, konferans salonları, sinema salonları, spor alanları ve kapalı otoparklarıyla gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatın içerisinde yer almasına katkı sağlayacak.

        Yıldırım’da uzun yıllardır gerçekleşen plansız yapılaşmaya son vereceklerini vurgulayan Edebali, “Yıldırım’da son otuz, kırk yıldır hiçbir planlama ilkesine uyulmayan düzensiz bir yapılaşma vardı. Yıldırım Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlayarak şehrimizin geleceğini kurtarmak adına standartları yüksek bir planlama yaptık. Geniş yolları, sosyal donatı alanları, yeni sağlık ve eğitim alanlarıyla değerlerimize, kültürümüze,mimari anlayışımıza uygun yeni bir tasarımla Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin planlarını oluşturduk. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüşüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaşayabilen bir alan olacak. Fiziki ve sosyal dönüşümü bir arada gerçekleştirerek dönüşümün her alanda tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

        Şehrin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inşa etmeyi kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün tamamlayıcı unsuru olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm çalışmasının yanında bölgenin değerini daha da artırabilmek için Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in de destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber inşasına başladığımız Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırarak insanları hayata daha iyi hazırlayacağız. Toplam 5 bin 246 metrekare inşaat alanına sahip tesisimiz bünyesinde fitness salonu, kütüphane, zeka oyunları, bilgisayar derslikleri, el sanatları dersliği, yemek dersliği, müzik ve folklor dersliği, çok amaçlı salonlar ve idari birimler yer alacak. Bu merkezimiz hem Karapınar Mahallemize, hem Değirmenönü Mahallemize hem de Yıldırım’a değer katacak. Bu önemli yatırımları ilçemize kazandırma hususunda ilk günden itibaren bizlerin yanında olarak desteklerini hissettiren Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        “Edebali Yıldırım’ın çehresini değiştiriyor”

        Yıldırım’ın çehresini değiştirmek için durmaksızın çalışan Başkan İsmail Hakkı Edebali ile birlikte gayret sarfettiklerini dile getiren Milletvekili Hüseyin Şahin, “2012 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan Kentsel Dönüşüm Yasası ile Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek çalışmalara zemin hazırladık. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali de var gücüyle kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanarak Yıldırım’ın yarınlarına yatırım yapıyor. Bizler de Ankara’dan bu hizmetlerin Yıldırım’a aktarılması konusunda büyük emek ve destek veriyoruz. Başkanımızın,kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında Değimenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek gençlik merkezi ile gençlerimizin sportif ve kültürel açıdan daha donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamak adına talebi vardı. İlk adım atılmasıyla birlikte Değirmenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek kentsel dönüşüm projesinin ve gençlik merkezinin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu” dedi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise bölgeye kazandırılacak merkezin sadece Yıldırım’a değil Bursa’ya değer katacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa