Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        42. Turizm Haftası kutlama etkinliği kapsamında Zonguldak AKM’de panel düzenlendi.

        Panele BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Başkanı Mehmet Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

        “Turizmde destinasyon belirleme BAKKA Zonguldak Turizm Haritası Örneği” panelinde konuşan Mehmet Çetinkaya, “Bir yerin destinasyon olabilmesi için bazı kriterler sağlaması gerekiyor. Bunlardan öncelikli olanı en az bir gece geceleme yapılması gerekiyor ki burada bir destinasyondan bahsedebilelim. Dolayısıyla bu bizim için önemli. Çünkü bizim bölgemizdeki temel sıkıntılardan biri olarak geceleme sayısı ortalaması üç ilimizde yaklaşık 1.3 gün. Biz hafta sonu turizmi denilen turizme şu ana kadar hitap etmiş bölgeyiz. Temel amacımız bu süreleri uzatarak farklı destinasyonlarla zenginleştirilmesi” ifadelerine yer verdi.

        Bir yerin destinasyon olabilmesi için belirli bir çekiciliğe sahip olması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, “Bu deneyim turizmi anlamında da olabilir, inanç turizmi anlamında da olabilir. Veya doğal güzellikleri, farklı yönleriyle belirli bir çekiciliğe sahip olması gerekiyor. Kalıtsal ve özel alanlar itibariyle birtakım alt yapılar içermesi gerekiyor. Gittiğiniz yerde rahat ve konfor aramak istiyorsunuz. Hem oraya ulaşım hem de imkanlar sebebiyle hem kamu hem de özel sektör itibariyle birtakım alt yapılar içermesi gerekiyor” diye konuştu.

        Mehmet Çetinkaya, panelde destinasyonun temel unsurları hakkında da bilgiler aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa