Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim BirSen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, maaş promosyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

        Başkan Deniz, “Bilindiği gibi maaş promosyonları kapsamında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bankalar arasında açık arttırma usulüyle ihale gerçekleştirilmiş ve maaş alan çalışanlara bin 860 TL ödenmesi karşılığında bir bankayla protokol imzalanmıştı. Ancak, eğitim çalışanlarının, anlaşma yapılan bankanın protokole uymadığına dair şikayetleri devam ediyor” dedi.

        Banka ile yapılan anlaşmanın resmi muhatabının Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirten Deniz, yetkililerin bu konuda sessizliklerini sürdürdüğünü ve eğitim çalışanlarının mağduriyetini gidermek için girişimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

        Deniz, “Banka ile yapılan promosyon sözleşmesinin imzalanmasında resmi muhatap il milli eğitim müdürlüğü olmasına rağmen mağduriyetlerin giderilmesi için bugüne kadar herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak, havale ve EFT’lerden ücret keserek protokolü ihlal eden bankanın kesilen ücretlerin iade edilmesi için hukuk büromuz aracılığıyla iki defa başvuruda bulunduk. Her iki başvuru sonucunda da kesilen ücretlerin iadesini sağladık.

        Ancak söz konusu banka her defasında protokole uymayan kesintileri yapmaya devam etti. Anlaşmanın resmi tarafı olan il milli eğitim müdürlüğünü üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyor, çalışanlarımızın mağduriyetlerini giderecek çalışmaları acilen yürütmesini bekliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya sorunu çözmeli ya da sözleşmeyi feshetmelidir" şeklinde konuştu.

        Bugüne kadar yaşanan havale ve EFT kesintilerinin protokole rağmen yapılıyor olmasına il milli eğitim müdürlüğünün sessiz kaldığını vurgulayan Deniz, "Yapılan kesintilerin bir daha kesilmemek üzere iade edilmeli, 5 bin 500 eğitim çalışanını mağdur eden banka protokole uymamakta ısrar edecekse anlaşma tek taraflı olarak feshedilmelidir. Eğitim Bir Sen olarak konuyu ciddiyetle takip ediyoruz. Eğitim çalışanlarının maaşlarından yapılan kesintilerin iadesi için her türlü yasal mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa