Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MARSU), Derik ilçesine günlük 8 bin 500 ton içme suyu arıtıp pompalayacak merkeze yakın yeni bir içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor.

        Mevcut Hanok su kaynağından elde edilen ve kışın yağışlar nedeniyle kirlenen içme suyunun yeni çalışma ile her daim aynı kalitede vatandaşın hizmetine sunulacağı belirtildi. Derik içme suyu arıtma merkezinin bu yıl içerisinde hizmete alınmasının hedeflendiği bildirildi.

        “Bu şehrin her yerinde biz varız”

        Olağan belediyecilik yaptıklarını belirten Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Hükümetimizin bize verdiği görevden sonra şehrimiz olağan belediyecilikle tanıştı. Olması gerekenleri yapmaya başladık. Hayata geçirdiğimiz projeler artık görülmeye başlandı. Bu projelerimizle vatandaşlarımız olağan belediyecilik hizmetine kavuştu. Bu şehrin yer yerinde biz varız. Vatandaşlarımız arasında ayırım yapmaksızın belediyenin her kuruşunu şehrimizin her yerine ulaştırıyoruz. Bütün ilçelerde biz varız. Her yere dokunuyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu şehirde gençler, kadınlar, yaşlılar, engellileri ve çocukları gülerse şehir güler ve huzurlu olur. Bu şehre hizmet etmek bizi mutlu ediyor” dedi.

        Yaman, Derik ilçesinde yapımına başlanılan içme suyu arıtma merkezi çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Vali Yaman, "Son teknoloji ile donatılmış modern merkezimiz, Derik ilçemize günlük 8 bin 500 ton içme suyu verecek. Mevcut Hanok su kaynağından aldığımız içme suyu kış aylarında yağışlar nedeniyle kirlenme riski ile karşı karşıyaydı. Bu yıl içerisinde hizmete almayı hedeflediğimiz arıtma tesisimizle bu riski de ortadan kaldırmış olacak. Çalışmalarımız ortaya çıktıkça şehrin büyük olarak gördüğümüz sorunları da çözülmüş oluyor. Şimdiden Derikli hemşerilerimiz için tesisimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa