Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediyesi ile Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen 'imam Hatip Okulları Futbol Turnuvası' sona erdi.

        Akdeniz Belediyesi 3 Ocak Mahallesi Futbol Sahasında gerçekleştirilen 'imam Hatip Okulları Futbol Turnuvası' kupa ve ödül töreniyle sona erdi.

        Törende konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk,"Gençlerimize spor alanları sağlanması, alternatif spor branşlarına yönlenmeleri önemli. Akdeniz Belediyesi olarak, sportif imkanların yaygınlaşması noktasında yoğun çaba içine girdik. Şuan törenin yapıldığı bu tesis gibi, kırsal mahallelerimiz de dahil ilave 7 tane spor tesisi yaptık. Bu hizmetleri gerçekleştirmemizde bize katkısı olan Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum"dedi.

        "Gençleri ata sporlarına da yönlendiriyoruz"

        Gençlerin ata sporlarına da yönelinmesini amaçladıklarını belirten Pamuk, "Bir sporla uğraşmaya başladığınızda, aynı zamanda o sporun doğduğu kültürle de tanışmaya ve etkilenmeye başlıyorsunuz. Bu noktada gençlerimize, popüler sporların yanı sıra, özellikle ata sporumuzun geleneksel sporlarımızın tanıtılması, bu imkanların ortaya konulması da önemli. Çünkü biliyoruz ki spor üzerinden yoğun bir kültürel bozulma olabilmektedir. Bunu engellemenin en kolay yolu da gençlere spor sayesinde ulaşmaktır. Bu noktada Mersingücü Spor Kulübümüzün büyük bir çabası var. Akdeniz Belediyesi olarak, işbirliğini üst noktalara taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Kısa sürede önemli hizmetler verildi"

        Akdeniz Belediyesi'nin Başkan Pamuk öncülüğünde kısa sürede önemli hizmetlere imza attığını kaydeden AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise "Pamuk, birçok ilki de gerçekleştirdi. Türkiye’de, 12 ay boyunca tarımsal üretim yapılan tek kent Mersin’dir. Ama bunu vatandaşların birçoğu bilmez. Muhittin Başkanımız yine bir ilke imza atarak, Adanalıoğlu’nda biber festivali düzenledi. Festival ile birlikte oradaki üreticimizin, ihracatçımızın ve tüketicimizin daha da bilinçlenmesini sağladı. Festival, sadece Mersin’de değil, Türkiye geneli ve dünyada da biberimizin tanınacağı anlamına gelir" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından, turnuvada, ilk 3’e giren Mersin İmam Hatip Lisesi, Akşemsettin İmam Hatip Lisesi ve Dumlupınar İmam Hatip Lisesi sporcularına ödülleri verildi. Öte yandan ortaokul düzeyinde de Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu binici, Toroslar İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu da üçüncü oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa