Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burdur İl Müftülüğü tarafından "Kudüs ve Mescidi Aksa" konulu konferans düzenlendi.

        Burdur’da "Kudüs ve Mescidi Aksa" konulu konferans, İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Öğretim üyesi Zeki Keskin tarafından verildi. Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Konferans Salonunda düzenlenen "Kudüs ve Mescidi Aksa" konulu konferansa, din görevlileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Ulu Camii Müezzin Kayyımı Halil Özel’in Kur'anı Kerim tilavetiyle devam etti.

        Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Kudüs'ün kutsal bir mekân, Ümmeti Muhammed'in Mekke ve Medine'den sonra değer verdiği üçüncü şehir, miracın başlangıç noktası olan bir şehir olduğunu söyledi.

        Zeki Keskin ise, "Kudüs şehri, bütün semavi dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Bunun en önemli sebebi de Yüce Allah tarafından hidayet rehberi olarak görevlendirilen Peygamberlerin birçoğunun Kudüs’te ve çevresinde yaşamış veya hayatının bir bölümünü bu bölgede geçirmiş olmalarındandır” dedi.

        Zeki Keskin, konferansın devamında katılımcılara Kudüs şehri ve Mescidi Aksa’nın genel yapısı ve tarihi hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa