Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmenliği'nden mezun olmasına rağmen ataması yapılmadığı ve işsiz olduğu için Aydın'ın Kuşadası ilçesi sahilinde intihar eden Merve Çavdar (25) için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi.

        CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, önergesinde, "Aydın'ın İncirliova ilçesi kırsal Erbeyli Mahallesi'nde yaşayan ve Sosyal Bilimler Öğretmenliği'nden mezun olan Merve Çavdar, atanamadığı için depresyon haplarını içerek intihar etmiştir. Bu acı haberle birlikte iktidarınız boyunca atanamadığı için 43 öğretmenimiz hayatına son vermiştir. 2002 yılında 70 bin olan atanamayan öğretmen sayısı yanlış eğitim politikalarınız sonucu bugün 455 bine ulaşmıştır" dedi. Milletvekili Baydar önergesinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan şu sorulara yanıt istedi:

        "Merve Çavdar'ın atanamadığı için bunalıma girip depresyon hapları içerek intihar etmesinden dolayı kendinizi sorumlu hissediyor musunuz? Merve Çavdar kızımızla birlikte öğretmen olarak atanamadığı için hayatına son veren 43 öğretmenimizin sorumluları kim ya da kimlerdir? Atama bekleyen öğretmenlerimizin atamalarının yapılması için daha kaç öğretmenimizin intihar etmesi gerekiyor? 109 bin öğretmen açığımız varken neden 25 bin öğretmen ataması yapıyorsunuz? Neden ücretli öğretmen çalıştırıyorsunuz?"

        Merve Çavdar, dün saat 17.00 sıralarında, Kuşadası Sahili'nde yanındaki depresyon haplarını içerek yaşamına son vermişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa