Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Erzurum Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Orhan Deligöz, TBMM’de Erzurum ilindeki gıda, tarım ve hayvancılık hakkında açıklamalarda bulundu.

        Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinin Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonundaki sözcüsü olduğunu belirten Milletvekili Deligöz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülecek her türlü yeni gıda ve hayvancılık politikalarının merkez üssünün Erzurum olmasının bölgenin kalkınması için gerekli olduğunu belirtti. Erzurum’da yapılan barajlar ile tarımsal kuraklığın giderilmesi için ilk adımların atıldığını ve süt ve et üretiminde merkezin Erzurum olacağını söyleyen Milletvekili Deligöz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşvikleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) teşvikleri ve KUDAKA teşvikleri ile tarım ve hayvancılığı yeniden kalkındırmayı hedeflediklerini belirtti. Tarım ve Hayvancılıkta projelerin yerelde gerçekleştiğini belirten Deligöz, “Başta Erzurum olmak üzere bölgemizin kalkınması için tarım ve hayvancılık şarttır. Bu nedenle bizler Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından çıkılan çağrıların halkımız tarafından yetiştirilemediği duydum. Bu konuda girişimlerimiz sonucu çağrı başvuruları uzatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından tarımda sürdürebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimlerinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusunun istihdamına katkı sağlamak için, kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 1840 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen genç çiftçilere 2016 ve 2017 yıllarında hibe yoluyla 30.000 TL destek verilmiştir. Bu sene projeler ile ilgili başvurular 0230 Nisan 2018 tarihleri arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine yapılacaktır. Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından bu yıl bitkisel, hayvansal, kooperatif, sigorta/hasar ve diğer konu başlıkları olmak üzere 5 başlıkta destekleme yapılacaktır. Geçen yıl verilen bu destek oranı 195.232.511 TL’dir. Bu yıl bu desteğin daha fazla olacağı planlanmıştır. Erzurum’da geçen yıl arıcılıkta 63; büyükbaş hayvanda 255; küçükbaş hayvanda 134; örtüaltı 11 kapama meyve bahçesinde 2; mantarcılıkta 2 ve küçükbüyükbaş hayvanlar için tesis yapımı ve hayvan alımında 18 kişiye destek sağlanmıştır. Ayrıca ilimizde yetiştirilen ürün çeşitliliğinin sağlanması için de çalışmalar yapıyoruz. Örneğin Narman’da Narmangus ismiyle yeni ve oldukça verimli bir ırk ortaya çıkacaktır. 100 gram sığır etinden daha fazla lif, demir, kalsiyum, magnezyum içeren Narman Şeker Fasulyesi için çalışmalar ilçe müdürlüklerince devam etmektedir. Bu dönem ve ileriki dönemlerde projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir.” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa