Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da Seyhan Belediyesi ile Çelikten Spor Kulübü’nün farkındalık oluşturmak için düzenlediği “Kitabını kap gel” etkinliği kapsamında gençler, kitap okudu

        Projenin fikir babası Çelikten Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelikten, Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen etkinliğe düğünü öncesinde damatlığıyla, eşi ise gelinliğiyle katıldı. Çelikten ve eşi vatandaşlar ile birlikte kitap okuduktan sonra düğünlerine gitti.

        Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, etkinlikte yaptığı konuşmada, gençlerin daha çok okuması gerektiğini söyledi. Karalar, “Okumak o kadar önemli ki. Okumak insanın özgüvenini artırır, bilgilendikçe, okudukça insanın özgüveni daha çok artar. İnsan bildiği, okuduğu zaman hiçbir şey bilmediğinin farkına varır. Okuyan insanı kandıramazsınız. Okuyan insana mavra atamazsınız. Okuyan insanı yanlış bir şey söylediğiniz zaman inandıramazsınız” diye konuştu.

        “Osmanlı’nın gerileme döneminde toprak kaybetmeye başladığını ve 5.5 milyon metrekare olan toprak büyüklüğünün 480 bin metrekareye kadar düştüğünü aktaran Başkan Karalar, engellenemeyen bir geriye gidişin yaşandığına dikkate çekerek, “Okuyan insana bu dönemin çok parlak olduğunu söyleyebilir misiniz, inandırabilir misiniz?” dedi.

        Gençlere, okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Karalar, gençlerin kurtuluş mücadelesini doğru ve iyi bir şekilde öğrenmeleri gerektiğini vurguladı. Karalar, “414 milletvekili ülkeyi kurtarmak için tahta, beton üzerinde aç yatarken, nasıl ki o dönemlerde ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruat’ deyip ve büyük mücadeleyi verdilerse siz de öyle yapmalısınız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, neredeyse imkansızı başararak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa