Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de, Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) bünyesindeki 6 fidanlıkta, 2018 yılı için belirlenen üretim hedefleri ilk 3 ayda tamamlanarak, bakımlarla beraber 16 milyon 750 bin fidan üretildiği bildirildi.

        Orman Genel Müdürlüğünce yapılan ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarında ihtiyaç duyulan orman ağaçlarını yetiştirmek ve kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ile özel kişi ve kuruluşların orman ağacı, süs bitkisi fidan ve tohum taleplerini karşılamak maksadıyla fidan üretim çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

        Bu çerçevede Mersin’deki toplam 6 adet fidanlıkta, ihtiyaç duyulan fidanları temin etmek maksadıyla üretim çalışmaları yapılıyor. OBM bünyesinde faaliyet gösteren bu 6 fidanlıkta 2018 yılı için belirlenen üretim programı ise ilk 3 ayda tamamlandı. 2018 yılı için belirlenen 152 faklı türde 16 milyon 750 bin adet fidan üretimini tamamlanırken, Mut fidanlığında 30 bin aşılı,50 bin torbalı (aşısız), 150 bin çıplak olmak üzere 230 bin ceviz fidanı üretimi yapılacağı açıklandı. Üretilen ceviz fidanlarının 8 Orman İşletme Müdürlüğüne gelir getirici türler ve ceviz eylem planı kapsamında yapılan ağaçlandırmalarda kullanılacağını da aktarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa