Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan ve ‘Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na göre sınava katılmak isteyen öğrencilere tanınan başvuru tarihi yarın sona eriyor.

        Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre 2 Haziran 2018’de sınava girecek olan 8’inci sınıf öğrencileri, sınav başvurularını 18 Nisan günü mesai bitimine kadar eğitim gördükleri okul aracılığıyla tamamlayacaklar. Ortaokul öğrencilerinin nitelikli liselere kayıt olabilmesi için düzenlenen merkezi sınavın isteğe bağlı olduğu açıklanırken Eskişehir’de merkezi sınav başarısına göre öğrenci kabul edecek 15 nitelikli lisenin isimleri şu şekilde;

        “Beylikova Fen Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi, Sivrihisar Fahri Keskin Fen Lisesi, Cevat Ülger Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi”

        Yayınlanan kılavuzda merkezi sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirileceği belirtilirken, kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilere ait fotoğraflı sınav giriş belgelerinin 22 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanacağı açıklandı. Sınav sonuçları ise 22 Haziran 2018’de bakanlığın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa