Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretinde yetki belgesi zorunlu olduğu ve yetki belgesi olmayan işletmelere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeyeceği açıklandı.

        İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden tarafından ikinci el kara taşıtlarının ticareti ile ilgili açıklama yapıldı. Yürürlüğe giren ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’ gereği, yetki belgesi olmayan işletmelere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeyeceği belirtildi.

        Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Yetki belgesi verilmesinde aranan şartları taşıdığı anlaşılan işletmelere yetki belgesi 13.05.2018 tarihinden itibaren Ticaret İl Müdürlüklerince İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Bilgi sistemi üzerinden verilmeye başlanacak. Bu tarihe kadar yetki belgesi verilmeyeceğinden yönetmeliğin 22'nci maddesinin uygulaması 13.05.2018 tarihinden itibaren mümkün olacaktır. İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti faaliyetini gösteren esnaflar 13.05.2018 tarihinden önce İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne gelerek ruhsatlarını almaları gerekiyor. Aksi taktirde Ticaret İl Müdürlüklerinden yetki belgesi olmayan işyerlerine ruhsat verilmeyecek” dendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa