Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adapazarı Belediyesi tarafından bu yıl 10’cusu düzenlenen “Fermalı Av Köpekleri Yarışması” yapıldı.

        Adapazarı Belediyesi tarafından Bileciler Mahallesi merasında düzenlenen yarışmaya, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda yarışmacı ve izleyici katıldı. 58 ilden 234 köpeğin katıldığı yarışmada, korunaklı kafes içinde mera alanına bırakılan bıldırcın ve keklikleri en kısa sürede bulmaya çalışan köpeklerin performansı ilgiyle izlendi. Kuş avında kullanılan köpekler için genç köpekler ve yetişkin köpekler ile İngiliz ve kontinental, kovucu ırklar için barak, kopay ve pilot ırkı olmak üzere toplam 7 kategoride köpekler hünerlerini sergiledi. Fermada bekleme, arama stili ve sahibiyle koordinasyon gibi özelliklerin değerlendirildiği yarışmada dereceye giren av köpeği sahiplerine ödülleri verildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, izleyicilere Adapazarı Belediyesi tarafından yemek ikramı yapıldı.

        Etkinlikte konuşan Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, organizasyona her yıl katılımın arttığını ifade ederek, “Türkiye’nin en iyi köpekleri burada bir araya geliyor. Bu organizasyonun önemli bir özelliği de hayvan sahipleri burada birbirleriyle tanışıyor ve köpeklerinin kendi cinsleriyle çiftleştirilmesi konusunda artık yurt dışına giderek yüksek rakamlar vermek zorunda kalmıyorlar. Bundan on yıl öncesinde ırkların çoğu kırmaydı fakat bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki saf kana doğru hızla yol alınıyor. Bizler de Adapazarı Belediyesi olarak sayın Başkanımız Süleyman Dişli’nin desteğiyle elimizden gelenin en iyisini yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkenin her yerinden katılımın olması ve bu katılımın her yıl katlanarak devam etmesi de bizleri ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa