Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Araştırmacı Yazar Hüseyin Menç’in ‘Fotoğraflarla geçmişte Amasya’ adlı eserinin 4. baskısı yayınlandı.

        Hüseyin Menç, albümde şehrin meydanları, çarşıları, anıtları ve ahşap evleri ile günümüzden 150 yıl öncesinden başlayan kısa bir yolculuğa çıkıldığını söyledi.

        Amasya Belediyesi kültür yayınları arasında yer alan 320 sayfalık eserde en az 150 yıllık fotoğraflarla Hititler, Pont, Roma, Bizans ve Selçuklu gibi büyük uygarlıkların bıraktığı derin izlerin iç içe olduğu geçmişe seyahate çıkıldığını belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Ne çok değişikliğin yaşandığı gibi adeta hiçbir şeyin değişmediğini ve aynen korunduğunu zannedeceğiz. Yeşilırmak, Harşena Kalesi, binlerce yıllık Kral Kaya Mezarları ve Yalıboyu bu korunmuşluğun simgesi gibi durmaktadır” dedi.

        Özdemir, “İşte Araştırmacı Yazar Hüseyin Menç’in uzun yıllar emek vererek toparlayabildiği birbirinden kıymetli yüzlerce adetlik fotoğraf arşivinden çıkararak hazırladığı bu ilk albümü Amasya’nın geleceğine ışık tutmak üzere emanet bırakıyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa