Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, ‘Grafik Tasarım ve İllüstrasyon’ sergisi düzenledi.

        Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Galeri 4’te gerçekleşen sergide, grafik tasarım ve illüstrasyon alanında eğitim dönemi boyunca hazırlanan birçok eser sergilendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan tasarımlara Doç. Dr. Duygu Erişti rehberlik ederken, hazırlanan tasarımlar ilgililerin dikkatini çekti. Öğrencilerinin çok kısa süreye sahip olmalarına rağmen güzel işler çıkardıklarını ifade eden Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Erişti, “Grafik tasarım dersleri bizde ana sanat atölye ve yan alan olarak ikiye ayrılıyor. Bu grup sergimizde yan alan grafik tasarım. Ana sanatı resim olan öğrenci arkadaşlarımızın, grafik tasarım bağlamında da yeterlilikler kazanmaları için seçmeli olarak grafik tasarım dersleri alıyorlar. Bu sergi 2 gruptan oluşan bir topluluğun sergisi. İlk defa bilgisayarlı ortamda tasarım ile karşılaşan, resimsel anlamda plastik sanatlarda elde ettikleri yeterlilikleri grafik tasarıma aktarabilen bir grup oluştu. Çok kısa sürede ders saat sayısı kısa olmasına rağmen güzel işler ortaya çıkardıklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

        “Üretim sürecimiz devam ediyor”

        Tasarım sürecinden üretim sürecine öğrencilerin aktif rol aldığını ifade eden Erişti, “Toplamda 2 gruptan oluşan 19 kişilik bir öğrenci grubu, 2 eğitim dönemi boyunca yaptıkları çalışmalar neticesinde bu sergiyi oluşturdu. Dönem boyunca yaptıkları çalışmaları dönem sonu etkinliği şeklinde sunmak istedik. Sergide ilk dönem gerçekleştirilen çalışmaların yoğunluğu daha fazla. Aktif olarak ders süreci devam ettiği için üretim sürecimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

        “‘Van Gogh günümüzde yaşasaydı ne olurdu ?”

        Sergide 4 farklı türden bir çok eserin yer aldığını belirten Doç. Dr. Duygu Erişti, konu ile ilgili şunları kaydetti:

        “Bütün çalışmalar anlamında öğrencilerin hayal güçlerini işe koşabilmeleri için belli dönem aralıkları ile bir sınır koymadık. Mesela tamamen özgün olarak kendi hikayesini tasarlayan arkadaşlar da var ya da var olan suç ve ceza romanını illüstre edip 6 karede anlatan arkadaşımız da var. Bir arkadaşımız da karikatür ile illüstrasyon arası ‘Van Gogh günümüzde yaşasaydı ne olurdu ?’ sorusundan yola çıkarak bir çalışma yaptı. Herkesin kendi memleketinden yola çıkarak, memleketlerini en iyi ifade edebilecekleri görselleri nasıl oluşurdu sorusunu sorduk ve bu çerçevede de kendi şehirleri ile birlikte minimalist çalışmalar yaptılar. Kurumsal kimlik bağlamında da onlardan hayal etmelerini bekledim. Şuanda sergide 4 farklı türde çalışma var diyebiliriz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa