Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, sulama sezonu öncesi DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahası içinde kalan Aydın, Muğla ve Denizli illerinde sulama sezonu öncesi çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek “Bölgede susuzluk yok, su planlaması var” dedi.

        Devlet Su İşleri olarak sulama ile ilgili konularda 3 konu üzerinde durup planlama yaptıklarını belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kurum olarak biz mevcut suyun durumu, normal şartlarda olması gereken yağışlar ve hiç yağış olmayacakmış gibi planlama yaparız. Bu kapsamda hazırlanan planlamaya göre suyun kullanımını yaparız. Bu yönde Bölge Müdürlüğümüzün görev alanını teşkil eden Aydın, Denizli ve Muğla illerinde toplantılar düzenleyip toplam yüzölçümü 32 bin 467 km alandaki çiftçilerimizi bilgilendirme toplantısı yaptık. Kurum olarak her şarta göre hazırlığımız var plansız programsız değiliz. Geçen yıl son 44 yılın en kurak yılını yaşadık. Ancak planlamalar sayesinde herkesin ürünü suya kavuştu” dedi.

        “Suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz”

        En büyük eksiğimizden birinin suyun tasarruflu kullanılması olduğunu kaydeden DSİ Bölge Müdürü Balta, “Bir hayat vesilesi olan suyu çok iyi ve bilinçli kullanmak zorundayız. Bu nedenle su tasarrufunu önemsiyoruz. Sulama konusunda da sürekli planlarımız var. Bu yıl da hiçbir bölgemizde ürün kısıtlamasına gidilmedi. Herkes ne kadar suya ihtiyacı olduğuna bakılmaksızın istediği ürünü ekip dikebiliyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa