Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük Üniversitesinde “Hz. Peygamberi Yeniden Düşünmek” konulu konferans gerçekleştirildi.

        Konferansa konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Yasin Pişgin, ilk olarak konferansın ismine dikkat çekerek, “Hz. Peygamberi yeniden düşünmek, aslında fabrika ayarlarımıza dönmektir, Allah’ın, Hz. Peygamber’e Kur’anı inkar eden o güruha karşı, ”Ben size peygamberim demeden önce içinizde bir ömür kaldım, akletmiyor musunuz?” de diyerek, Hz. Peygamber’in ahlakını nübüvvet öncesinde korudu. Dinin bekasının bir bölümü Allah Resul’üdür. Mesela dinin ana sütunu namazdır ve namazın mimarisinin tamamı Allah Resulü’nün inşası ile gerçekleşmiştir. Buradan şöyle bir manzara çıkıyor. Allah, Peygamberin sünnetini adeta dinin kök hücresine kazımış.”

        Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Genel Sekreter Lütfü Köm, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, akademikidari personel ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa