Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'de ilk defa bu yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık ve SeraBahçe ve Süs Bitkileri Fuarı’nı ziyaret etti.

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası ve TÜYAP’ın katkılarıyla hayata geçirilen Doğu Marmara Tarım Fuarı ve Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı’nı ziyaret etti. Stantları gezen ve katılımcılarla yakından ilgilenerek sohbet eden Karaosmanoğlu, Doğu Marmara Tarım Fuarında 100’e yakın firma ve 200 ayrı markanın katılımını çok olumlu bulduğunu dile getirerek, “Kocaeli, fuarların merkezi olacak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak insanımızı yakından ilgilendiren fuarları organize ederek geleceğe dönük yeni adımlar atacağız” dedi.

        Fuarda başta Kocaeli olmak üzere diğer kentlerden toplam 200 ayrı marka ile yaklaşık 100’e yakın firma, tarım ve hayvancılıkla ilgili kurum, birlik, kooperatif ve derneklerin yer almasını çok önemsediğini de dile getiren Karaosmanoğlu, yerli üretimin önemine de dikkat çekerek, “Gerçekleştirdiğimiz bu fuarla tarım ve hayvancılık alanında üretim gerçekleştiren vatandaşlarımızı yerli araç ve gereçlerle de buluşturduk. Yerli üretimin kendini anlatma ve yeni pazarlara ulaşmada kendilerine olanak sağlamanın mutluluğunu da yaşıyoruz” diye konuştu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 9 bine yakın çiftçiye yüzde elli hibeli üretim materyali ile tarım danışmanlık desteği sağladığını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, modern tekniklerin yerinde öğretilmesi gibi eğitim çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekleyerek, “Her yıl sonbahar ve ilkbahar da yem bitkisi tohumu desteklemesi yapmaktayız. Bugüne kadar üç bin 100 ton yem bitkisi tohumu desteğini çiftçimize verdik. 2018 yılında ilkbahar dönemi 100 ton yem bitkisi tohumu destek projesi kapsamında 1030 çiftçimize çoğunluğu dane, silajlık mısır, silaj yapım malzemesi ve süt otu desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

        Et ve süt verimini arttıran, hastalıklardan korunmayı sağlayan ve sindirimi kolaylaştıran doğal mineral vitamin içeren yem katkı maddesini ilk defa çiftçilerin kullanımına sunacaklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Büyükbaş ve küçükbaş premiksi olarak formüle edilip, yaklaşık 100 çiftçimize ArGe kapsamında yüzde 50 hibeli destekleme de yapacağız. Son turfanda olarak pazarlarda yer bulan tat aroma ve su oranıyla Kandıra karpuzu olarak nam salmış karpuz üretimini arttırmaya yönelik projede hazırladık. Kandıra mahallelerinde karpuz yetiştiriciliği yapan 100 üreticimize yüzde 50 hibeli yüksek verimli karpuz tohumu desteklemesi de yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

        Fuar ziyaretinde Başkan Karaosmanoğlu’na Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Lütfi Efil ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan’ın da eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa