Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) öğrencilerle buluştu.

        ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonunda Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ü ağırladı. ALKÜ, Anadolu Gençlik Derneği ve Eğitim Bir Sen işbirliği ile gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. Yılına Doğru Mehmet Akif Ersoy konulu konferansa, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın, ALKÜ Eğitim Bir Sen Temsilcisi Abdurrahman Özkösemen, Anadolu Gençlik Derneği Alanya Şube Başkanı Sıddık Uyan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

        Gül: “Türk Milleti’nin köklü bir geçmişi var”

        Türk Milleti’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Mehmet Nezir Gül, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 100. Yılımıza doğru ilerlerken büyük bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzu, köklü bir geçmişimizin var olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bizler millet olarak var olurken, devlet olarak var olurken, bir taraftan geçmişten güç almak suretiyle geçmişteki güzellikleri geleceğe taşımak ve bunu geleceğe taşımak amacıyla da çok önemli bir sorumluluğumuzu ve misyonumuz olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. 2023 vizyonu çerçevesinde resmi ve gayri resmi olarak yürütülen pek çok çalışmalar var. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’mızın şairi olması acısından bizim için resmi bir yönü var” diye konuştu.

        “Mehmet Akif İstanbul’da vefat etti”

        Gül şöyle devam etti:

        “Akif’in karakteri, düşünce yapısı ve sahip olduğu ahlakı bizlere günümüzde bir takım mesajlar veriyor. Bizim ülke olarak, millet ve devlet olarak pek çok güçlü şahsiyetlerimizin ve öncü şahsiyetlerimizin var olduğunu hepimiz biliyoruz. Mehmet Akif Ersoy’da bu önemli şahsiyetlerden birisidir. Akif, İstiklal Marşı’mızın şairidir ama Akif’le alakalı olarak maalesef yeterli derece de bilgiye sahip olduğumuzu da tam olarak söyleyemeyiz. 2025 sene önce dönemin Kültür Bakanı, “Akif yurt dışında öldü diyor ve aynı zamanda onun mezarının daha fazla yurt dışında kalmasına gönlümüz razı değil. Bakanlık olarak Akif’in mezarını Ülkemize getirmek çaba harcıyoruz“ diyor. Oysaki Akif İstanbul’da vefat etti. Sözde Akif’i sahiplenme olarak söylenen bu söz ne kadar büyük bir cehaleti ortaya koyduğunu gösteriyor. Bu çok ibret verici bir olaydır. O zamanki Kültür Bakanı Nazım Hikmet ile Mehmet Akif Ersoy’u karıştırıyor” dedi.

        Programın sonunda Mehmet Nezir Gül, hayranlarının kitaplarını imzaladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa