Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerindeki sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle Suriye'nin çeşitli bölgelerine 2018 yılının ilk 3 ayında 432 tır yardım malzemesi gönderdi.

        İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, savaş mağduru Suriyeli ailelerin yanlarında olmaya devam ettiklerini söyledi.

        Ülkenin saldırı bölgelerinden kısmen daha güvenli noktalara gelen sivillere gıda başta olmak üzere çeşitli yardımlara devam edildiğini belirten Tosun, "Türkiye ve dünyadaki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle birlikte Suriye'deki mazlumların yaralarına merhem oluyoruz. İçinde bulunduğumuz yılın başlarında Doğu Hama’dan gelen yoğun göç dalgasını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettik. Yine terör örgütünden temizlenen Afrin merkez ve kırsalında insani yardım çalışması yürüttük. Son olarak ise Doğu Guta’dan tehcir edilen ailelerin kendilerine yeni bir hayat kurabilmeleri için hiç durmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ dedi.

        Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İHH lojistik merkezine ulaşan yardımların zaman kaybetmeden Suriye'ye gönderildiğini aktaran Tosun, "İçerisinde ailelere bir ay yetecek gıda kolileri, un, ekmek ve kahvaltılık malzemelerin yer aldığı 432 tır insani yardım malzemesi yılın ilk 3 ayında Suriye'nin İdlib, Hama ve Halep kırsallarına ulaştırıldı" ifadesini kullandı.

        Tosun, Suriye olaylarının başladığı ilk andan itibaren de toplam 16 bin yardım tırı gönderildiğine işaret ederek, Suriye halkına yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa