Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında sertifikalı mısır yetiştiriciliğini yaygınlaştırma projesi başlattı.

        Canik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Canik İlçe Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Sertifikalı Mısır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi başlıyor. Konuyla ilgili olarak Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (KTAE) Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Erkan Özata tarafından sunum yapıldı.

        KTAE toplantısı salonundaki sunuma Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Baykal, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile mısır üreticileri katıldı.

        Toplantıyı takiben proje kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 103 üreticiye 500 dekar alan için 8500 kg, Canik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen 19 üreticiye 100 dekar alan için 1700 kg Karadeniz Yıldızı çeşidi mısır tohumu verildi. Toplantıda KTAE tarafından tescil edilen Karadeniz Yıldızı’nın, kuraklığa çok dayanıklı, erkenci, nişasta, yem sanayi ve silajlık için uygun bir sertifikalı mısır çeşidi olduğu belirtildi. Tohumun dekar başına 600 ile 850 kg arasında tane, dekar başına 45 ton da silajlık verim sağladığı vurgulandı.

        Projede teknik destek ise Canik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından sağlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa