Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

        42. Turizm Haftası nedeniyle Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Kentin tarihi ve turistik mekanlarını anlatan sinevizyonun ardından, kültür merkezi öğrencilerinin yer aldığı müzik ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından bu yıl üçüncü düzenlenen yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Turizmin ülkenin en büyük gelir kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman," 2016 yılında ülke genelinde turist sayısında ciddi bir azalma olduğunu gördük. 2016’da gelen turist sayısı 31 milyon 365 bin 330’dur. Gelir tutarı ise bir önceki yıla göre yüzde 30 azalarak 22 Milyar dolardır. 2017 yılında turizm geliri yüzde 18 artış göstermiş ve 26 milyar 283 milyon 656 bin dolar olmuştur. Bu rakamların 2018 yılında da artış göstermesi umut ediyoruz” dedi.

        Ülke genelinde çok güzel gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Vali Ali Mantı ise," Bunlar oluyor, olmaya devam edecek. Bingöl’ümüzde de çok gelişmeler oluyor. Yeni yeni yatırım ve gelişmeler bizi bekliyor. Biz birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızı sürdüğümüz müddetçe önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Ülkemize inanıyor ve güveniyoruz ki, dünya milletleri içinde gerek kültürüyle gerek tarihiyle en güzel yerlere gelecektir. Önemli olan birbirimize inanalım birbirimize güvenelim. Biz birbirimize güzel, kaliteli bir şekilde bakarsak ülkede çözemeyeceğimiz, Bingöl’de çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok"diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa