Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da 510 yaş arasındaki çocukların kişisel gelişimlerine, elmotor becerilerine ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanan Ali Akbulut Çocuk Akademisi hizmete açıldı.

        Açılış töreninde 5 yaşında yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 22 Ocak 2018 günü vefat eden Ali Akbulut’un için dualar edildi.

        Trende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, holigan taraftarların tribünlerde şiddet yanlısı davranışlarla takımlarına büyük zararlar verdiğine dikkat çekip, sporda centilmenlik, dostluk ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Birkaç ay önce Adana Demirspor’la özdeşleşen ve 6 yaşında hayatını kaybeden Mavi Çocuk Utku Yücel’in anısını yaşatmak için bir gençlik merkezine adını verdiklerini anımsatan Başkan Sözlü, şimdi de Adanasporlu taraftarların gönlünde taht kuran minik taraftar Ali Akbulut’un adını yeni hizmete giren çocuk akademisine verdiklerini belirtti.

        “Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz”

        Ali Akbulut ve Utku Yücel’e Allah’tan rahmet dileyen Başkan Sözlü, “Hem gençlik merkezimizde, hem de çocuk akademisinde yavrularımızı geleceğe hazırlayacağız. Her iki merkezimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını omuzlayacak, bilimsel metotlarla donanmış, kendi örf ve adetlerine, yerli değerlerine saygılı insanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek için yetiştireceğimiz çocuklarımızın yuvası olsun diliyorum” diye konuştu.

        Başkan Sözlü, Ali Akbulut Çocuk Akademisi’nin açılışında bir araya gelen Adanaspor ve Adana Demirspor tribün liderlerinin örnek bir davranış sergilediğini vurgulayıp, tebrik etti. Daha sonra Ali Akbulut Çocuk Akademisi’nin açılış kurdelesini Başkan Sözlü, Ali Akbulut’un ailesi, Refik Gül ve Ertan Zeybek ile birlikte kesti.

        Ali Akbulut Çocuk Akademisi, 4’er aylık dönemler halinde 510 yaş arasındaki çocuklara, tiyatrodarama, dansjimnastik, yabancı dil, müzik, resim, zeka ve akıl oyunları, satranç ve okuma atölyelerinde haftanın 5 günü eğitim hizmeti verecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa