Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Gaga Gölü görenleri büyülüyor.

        Fatsa’ya 10 kilometre mesafede yer alan Gaga Gölü, baharın gelmesiyle birlikte doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Sefaköy sınırları içinde bulunan Gaga Gölü ile ilgili bilgiler veren mahalle muhtarı Yusuf Kaynar, “Göle asfalt yolla ulaşım sağlanıyor. 60 dekarlık bir alanı kaplayan Gaga Gölü, Bolaman Irmağı ile batısındaki Yassıtaş mevkisi arasında yaklaşık 6 km’lik bir alanı etkileyen heyelan sonucu, yapıyı oluşturan yüzeyde oluşmuştur. Gölün derinliği 1015 metre arasında değişiyor. Gölün ortasında küçük bir adacık bulunuyor. Fındık bahçelerinin arasında, yeşillikler içindeki göl, birçok bitki ve hayvan türünü barındırıyor. Göl 1. ve 3. derece doğal sit alanı olarak koruma altına alındığını biliyoruz. Gölü besleyen büyük bir akarsu yok. Dip kaynakları, yüzeysel akış ve göl alanına düşen yağışlarla besleniyor” diye konuştu.

        Gaga Gölü’ne özellikle doğasever ve fotoğrafçıların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kaynar, “Fatsalılar olarak gölümüze sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa