Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'in Yenipazar ilçesindeki dağlarda doğal olarak yetişen protein değeri yüksek ve sağlık açısından çok faydalı olduğu belirtilen 'Kuzugöbeği' mantarı kilosu 300 liraya kadar müşteri buluyor.

        Morchellaceae familyasından ve yenilebilen bir tür olan Kuzugöbeği mantarı, genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunuyor. Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Yenipazar'ın dağlarında da yetişen ve oldukça yüksek fiyattan müşteri bulan bu mantar türü, sağlık açısından sağladığı birçok fayda yüzünden tercih ediliyor.

        İlçe sakinlerinden olan Melahat Korkmaz, Yenipazar dağlarından topladığı Kuzugöbeği mantarlarının çok lezzetli olduğunu ve büyük rağbet gördüğünü anlattı. Korkmaz, "Çok pahalı olduğunu duyduğum Kuzugöbeği mantarlarını görünce çok sevindim. Yenipazar dağlarında hayat var. Bu mantarların her derde deva olduğunu araştırınca öğrendim. Bu mantarlar doğada kendiliğinden yetişiyor. Değerlendirmek gerekir" dedi.

        Mart ayının ilk haftasından sonra çıkmaya başlayan mantar genelde nisan ortasına kadar görülüyor. Bu mantarın sağlık açısından çok faydalı olduğu, bir kilo etteki protein tek bir mantara bedel olduğu belirtiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa