Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        42. Turizm Haftası etkinlikleri Adıyaman’da kortej yürüyüşü ile başladı. Etkinliğe katılan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkan, boğa başlı bin 700 yılık lahit mezarı inceledi.

        Adıyaman’da düzenlenen 42. Turizm Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan yürüyüş Gölbaşı Caddesi, Atatürk Caddesi üzerinden Adıyaman Müze Müdürlüğünde son buldu.

        Müze bahçesinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde arkeologlar tarafından Besni ilçesi Köseceli Beldesi sınırları içerisinde bulunan boğa başı bulunan bin 700 yıllık lahit mezarı inceledi.

        Adıyaman Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan, Roma Dönemine ait lahit mezar ile ilgili Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya bilgi verdi. İki buçuk tonluk lahit mezarın 2,63 metre uzunluğunda, 1,10 metre yüksekliğinde ve Roma Dönemi’ne ait olduğunu söyleyen Mehmet Alkan, lahit mezarın müze bahçesinde sergileneceğini ifade etti.

        Daha sonra ilkokul, ortaokul, liseler arasında düzenlenen ‘turizm’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere Adıyaman Belediyesinin verdiği bisikletler Vali Nurullah Naci Kalkancı tarafından hediye edildi.

        Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman’a gelen turist sayısında 2017 yılına göre 23 kat artış beklediklerini ve şuana kadar rezervasyon yapan turist sayısında artış olduğuna dikkat çekti.

        Ekinci, “Mart ayının ortasından fiilen sezonu açmış olduk. Yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. 2018 yılından ümitliyiz. Otellerimizde doluluk oranı çok iyi, hem yerli hem de yabancıda ciddi yükselişler bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa