Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da ortaokul öğrencilerinin Afrin'deki savaş mağduru çocuklar için başlattığı kampanya kapsamında toplanan bin 500 oyuncak Afrin'e gönderildi.

        Merkez Seyhan ilçesindeki Sakarya Ortaokulu öğrencilerinden Kardelen Sağır, arkadaşları Arda Avgılıyiğit ve Fatih Önen, "Çocuklar Gülsün" diyerek hazırladıkları projeyi Okul Müdürü Ali Fuat Bulut ve Müdür Yardımcısı Teoman Gider'e anlattı. Öğrencilerin kampanyası, okul yöneticilerinin de desteğiyle kısa sürede hedefine ulaştı. Toplanan bin 500 oyuncak, okulun spor salonunda kolilere yerleştirilerek, Gaziantep 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına teslim edildi.

        Kampanyanın beklenenden daha çok ilgi gördüğünü belirten Kardelen, Fatih ve Arda, bu başarının sadece kendilerinin değil, okuldaki tüm arkadaşlarına ait olduğunu söyledi. Afrin'deki çocuklara hediyeleriyle birlikte sevgi ve selamlarını da gönderdiklerini ifade eden öğrenciler, Afrin'deki çocukların da en kısa zamanda okullarına dönüp, savaşsız bir dünyada yaşamalarını istediklerini söyledi.

        Öğrencilerin insani yaklaşımlarından gurur duyduklarını dile getiren Okul Müdürü Ali Fuat Bulut, "Afrin'de savaş nedeniyle çocukluğunu yaşayamayan çocuklar için imkanlar ölçüsünde hediye paketleri hazırladık. Başta Seyhan Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa