Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’ın Nazilli ilçesinde merkez Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencileri, ‘Okulumla Sosyalleşiyorum’ projesi kapsamında, okulun hemen yanı başında kurulan ve ilçenin en büyük semt pazarı olan Perşembe pazarında tezgah açarak pazarcılığı ve hayatı yaşayarak öğrendi.

        Büyüklerinden gördükleri manavlığı, simit satıcılığını, çiçek satıcılığını, kısacası hayatı öğrenmek için bir günlüğüne pazarcılık yapan öğrenciler büyük ilgi topladı. İlçenin meşhur Perşembe pazarına tezgah açan öğrenciler gerçek pazarcıların arasında büyükleri ile rekabet ederek müşteri çekme yarışına girdiler. Yaptıkları satışlara uygun giyinen yaşları 6 ile 10 arasında değişen onlarca çocuk, anne ve babalarının destekleri ile evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri bu kez kermes yerine okullarının hemen yanı başındaki semt pazarında tezgah açarak sattı.

        Çocuklar yaptıkları etkinlikle hayatı öğrenmenin yanı sıra satışlardan elde ettikleri geliri oklu aile birliğine teslim ederek kendi eğitimlerine de destek vermiş oldu. Yıllardır okulun duvarının dibinde pazarcılık yapan kadınlar da çocukların etkinliğini şaşkınlıkla izlerken bir yandan da hayatı yaşayarak öğrenmelerinden dolayı öğretmenlere teşekkür etti.

        Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürü Tayfun Özkan, ilk kez yaptıkları etkinliğin ‘okulumla sosyalleşiyorum’ projesi kapsamında olduğunu ifade ederek, “Okulumla sosyalleşiyorum projesi kapsamında öğrencilerimizle kermes ve pazaryeri etkinliği düzenledik. Amacımız, Nazilli’nin geleneksel Perşembe Pazarı’nda çocuklarımızı hayatın içinde hayatı öğretmek. Çocuklarımız, annelerinin evde ürettiği keki, böreği veya herhangi bir ürünü burada satıyorlar ve diğer gerçek pazarcılarla, yani Nazilli’deki Perşembe Pazarı’ndaki pazarcılarla beraber satıyorlar. Dolayısıyla hayatın içinde yaşıyorlar ve hayatın gerçeklerini öğreniyorlar. İlk defa böyle bir şey yaptık. Çocuklarımız gerçekten pazarcı oldu ve ürünlerini kendileri sattı. Diğer pazarcılar da bunlardan çok memnun ve çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa