Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan 120 öğrenci, kentin 2026 Kış Olimiyitaları'na adaylığına dikkat çekip, destek olmak amacıyla bisiklet binip, 12 kilometre pedal çevirdi. Kentin tarihi yerlerini gezen öğrenciler, olimpiyatların Erzurum'a çok yakışacağını söyledi. 

        'Erzurum'u pedallarla tanıyalım, sağlımızı koruyalım' projesi kapsamında 120 öğrenci, Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü önünde toplandı. Gençler, kasklarını takıp son hazırlıklarını yaparak, Kredi Yurtlar Kurumu Erzurum İl Müdürü Salih Kaygusuz, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Kaçmaz önderliğinde birçok anlam ifade eden yolculuğa başladı. Uzun bir konvoy eşliğinde kent merkezine giriş yapan öğrencilerin ilk durağı Yakutiye Medresesi oldu. Burada bir hilal şeklini alan bisikletli öğrenciler, hep birlikte, '2026 olimpiyatı Erzurum'a çok yakışır' diye bağırıp, alkışladı. Renkli görüntülere sahne olan bisiklet turuna eşlik eden Turizm İl Müdürlüğü'nün rehberi Ömer Raci Haşıroğlu da gittikleri Yakutiye, Lala Paşa Cami, Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese hakkında bilgiler verdi.

        Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Salih Kaygusuz, yaklaşık 12 kilometrelik parkurda şehrin tarihi mekânlarını gezen ve uzmanlar tarafından bilgilendirilen gençlerin, hem olimpiyata sahip çıktıklarını, hem de pedal çevirerek şehrin tarihi yerlerini gezme fırsatı bulduklarını söyledi. Projeye destek veren Valilik ve İl Kültür Müdürlüğü'ne teşekkür eden Kaygusuz, "Muhteşem bir gezi oldu. Kredi Yurtlar Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü olarak öğrencilerimize sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak için bisiklet turu düzenledik. Bu gezide aday olduğumuz 2026 olimpiyata, sağlığa ve tarihe farkındalık kazandırdık. Daha önce anlımızın akıyla çıktığımız 2011 yılında ev sahipliği yaptığımız 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ve 2017 EYOF göstermiştir ki; Erzurum bir olimpiyat şehridir. Olimpiyatları alacağımıza ümitliyiz. Gezimiz şehir merkezinde büyük ilgi gördü" diye konuştu.

        Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ElektrikElektronik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ganalı Şerif Hüseyin de pedal çevirenler arasında olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Hüseyin, 'Erzurum'u pedallarla tanıyalım, sağlımızı koruyalım' projesi sayesinde Erzurum'un tarihi mekânlarını gezme ve tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa