Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ'da afet ve acil durumlara karşı vatandaşlarda farkındalık sağlayarak gönüllülük bilincini oluşturmak amacıyla Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Projesi hayata geçirildi.

        Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen ve Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ile Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener’in konuşma yaptığı toplantıda, projeye kayıt yaptıran vatandaşlar ve mahalle muhtarları bilgilendirildi.

        TAG Projesi ile afet ve acil durumlara karşı afetlere karşı farkındalık oluşturularak bireysel önlem alınması, gönüllü bireylere eğitim verilerek afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplere destek olunması, afetlerin altın saatleri olarak kabul edilen ilk 72 saat içerisinde, her mahallede halkı doğru bir şekilde yönlendirecek çekirdek ekiplerin kurularak, bu ekipler vasıtasıyla basit arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım ve haberleşmenin yapılmasının hedeflendiği proje, Süleymanpaşa ilçesinde başlatıldı. Proje ilerleyen zamanlarda diğer ilçelerde de devam edecek.

        Proje kapsamında Süleymanpaşa mahalle muhtarlarıyla toplantılar yapılarak her mahalleden 10 kişilik gönüllü bireyler tespit edildi ve kayıtları yapıldı. Kaydı yapılan 145 afet gönüllüsünün 1216 Nisan 2018 tarihleri arasında eğitimlerine başlanacak. Eğitimlerde gönüllülere, Tekirdağ’ın afetselliği, temel afet bilinci, temel ilkyardım, temel yangın bilgisi ve telsiz sistemleri ve kullanım bilgisi eğitimleri verilecek.

        Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Süleymanpaşa ilçesi 100.Yıl, GündoğduTurgut ve Değirmenaltı Mahallelerinde konulan Afet Konteynerlerinin içerisinde bulunan kurtarma malzemeleri, uygulamalı olarak gönüllülere anlatılacak. Eğitimler AFAD, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve TRAC eğitim uzmanları tarafından gerçekleştirilecek. Eğitimler sonucunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan gönüllülere sertifika ve kimlik verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa