Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEKA Mehmet Ali Kağıtçı Kağıt Müzesi’ne Anadolu Jet Magazin dergisi Nisan sayısında geniş yer verdi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu SEKA Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi’ne, Anadolu Jet Magazin dergisi Nisan sayısında geniş yer verildi. Anadolu Jet Magazin dergisi Nisan sayısında SEKA Kağıt Fabrikası ve Mehmet Ali Kağıtçı Müzesine 15 sayfa yer ayırdı. Dergide kendi kağıdını üreten, kendine yeten bir Türkiye için elini taşın altına koymuş, İzmit Sümerbank Selüloz Kağıt Fabrikasını kurmuş bir girişimci ve bilim insanı olan Mehmet Ali Kağıtçı’nın hayatını ve SEKA’nın tarihi anlatılıyor.

        18 salondan oluşan Müze bünyesinde, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yer alan fabrikanın kuruluş süreci ve İzmit'ten Türkiye'ye yayılan kağıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde anlatılıyor. Kağıt müzesinin her katında makinelerin sergilendiği büyük alanlar bulunuyor. Ayrıca Kağıt Müzesi bünyesinde bulunan 115 vitrin içerisinde kağıdın yapım aşamaları, Kocaeli tarihi, SEKA'nın kronolojik geçmişi, SEKA'da Sosyal Hayat ve Kağıt Spor konulu obje ve belgeler yer alıyor. Vitrinlerde fabrika dönemine ait toplam 443 adet belge 337 adet obje yanı sıra 50 sözlü tarih videosu, tarihine ait belgesel video yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa