Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'ın Efeler ilçesindeki Halide Hatun İlkokulu 4. sınıf öğrencileri 'Okulumla Sosyalleşiyorum' projesi kapsamında adeta hayat dersi görüyor. Pazara çıkıp zerzevat alışverişi yapan öğrenciler bir yandan ev ekonomisini idare etmeyi öğrenirken, diğer yanda ise hayatın güzel ve zorlu yönlerini yaşayarak görüyor.

        'Okulumla Sosyalleşiyorum' projesi kapsamında okulda eğitim öğretim gören 4. sınıf öğrencilerine bir miktar parayla ihtiyaç listesi verildi. Pazara çıkan öğrenciler listede yer alan patates, soğan, havuç, portakal, elma, pırasa, kereviz ve benzeri malzemelerin en iyisini, en uygun fiyata almak için çaba gösterdiler. Her öğrenci kendisine verilen ayrı bir listede yer alan malzemeleri tedarik ederek okula getirdi. Gönüllü velilerin uzaktan kontrol ettiği öğrenciler başarılı bir şekilde alışverişlerini tamamlayıp okula döndü.

        Okulda proje sorumlusu öğretmen ve veliler gözetiminde öğrencilerin, hem ahilik geleneklerine riayet edip etmedikleri hem de kendilerine teslim edilen parayla doğru alışveriş yapıp yapmadıkları kontrol edildi.

        "Amaç hayatı öğretmek"

        Proje kapsamında semt pazarına çıkan öğrencilerin hayatı öğrendiğini belirten velilerden Elçin Gökçen, "Maalesef günümüzde üniversite diplomasına sahip olup bir kilo patatesin ya da ekmeğin fiyatını bilmeyen çok gencimiz var. Sadece diplomayla hayatın zorluklarına göğüs gerilmediğini bildiğimiz için bu projeye veliler olarak bizler de destek verdik. Çocuklarımız pazara çıkınca hayatı daha iyi öğreniyor. Okul idaresine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa