Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA'da yaşayan memur emeklisi Zeki Keskin (69), bedenini ölümünden sonra eğitim ve araştırma için kullanılmak üzere üniversiteye bağışladı.

        Manisa'da yaşayan Zeki Keskin, öğrencilerin eğitimi için bedenini ölümünden sonra kadavra olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'na bağışladı. Bağış tutanağı, bağışçı Zeki Keskin'in yanı sıra MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akil, MCBÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Tatlısumak ve MCBÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özcan tarafından imzalandı. Aynı zamanda organ bağışçısı da olan Keskin, gerekirse bu konuda da bedeninden yararlanılabileceğini söyledi.

        MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akil, "Kadavra, tıp fakültesi öğrencileri ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin eğitiminde vazgeçilmez bir eğitim materyalidir. Tıp biliminin temeli olan anatomi derslerinin kadavralar üzerinde yapılması; iyi hekimler yetişmesinin de temelini oluşturmaktadır. Ülkemizde kendini tıp bilimine ve eğitimine bağışlayanlar olmasına karşın, tıp fakültelerinin sayısı göz önünde bulundurulduğunda yeterli sayıya ulaşmamaktadır. Zeki Keskin'e tıp bilimine yapmış olduğu değerli katkılar için teşekkür ederiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa