Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesinde yaşanan tapu sorununun yaklaşık 30 yıl öncesine dayandığını açıkladı.

        Muratpaşa Belediyesi, dün Ermenek Mahallesi’ndeki 139 taşınmazın açık teklif usulüyle satışının iptal edilmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. İhalenin bir vatandaşın rahatsızlanması nedeniyle iptal edildiği kaydedilen açıklamada, “Ermenek Mahalle’mizde tapu sorunu olarak bilinen meselenin temeli yaklaşık 30 yıl öncesine dayanmaktadır. İyice keşmekeş ve içinden çıkılmaz hale gelmiş bu sorunun çözümü için, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın göreve gelmesiyle birlikte çalışmalara başlanmıştır. Zira, bin 70 belediye parseli ve mahallenin yüzde 80’ini oluşturan ruhsatsız yapılardan kaynaklı bu sorun, aileleriyle birlikte yaklaşık on bin komşumuzu ilgilendirmekteydi. Öncelikle evlerinin bulunduğu parselleri talep eden komşularımıza, taleplerinin hukuken nasıl mümkün olabileceğini anlattık, daha sonra doğrudan tahsis yapılabilmesi için 4706 sayılı Hazine Taşınmazlarının değerlendirilmesi ile ilgili kanunda değişiklik yapılması amacıyla gerekçeli kanun değişikliği teklifi hazırladık. Sorunu ve teklifimizi siyasi parti ayrımı olmaksızın Antalya milletvekillerine anlattık. Milletvekili ve parti temsilcilerinden hazırladığımız teklifi TBMM gündemine taşımalarını istedik. Hazırladığımız teklif, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Ancak destek bulamadığı için görüşmeye dahi açılmadı” denildi.

        “Komşularımızın rızasıyla açık usulde ihalelere başladık”

        Sorunun çözümü için yapılan toplantılara sadece muhalefet partisi milletvekillerinin katıldığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti, “Bu girişimin başarısız kalması sonucu mahallede yaşayan komşularımızla toplantılar yaptık. Evlerinin bulunduğu taşınmazları açık ihaleden başka bir yolla alamayacaklarını anlattık. Komşularımızın da rızasıyla açık usulde ihalelere başladık. Bu doğrultuda Ermenek Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 800 komşumuz evlerinin bulunduğu parselin ihalesine girerek mülk sahibi olmuştur. Bu durum, sorunun yüzde 70’inden fazlasının çözüldüğünü ifade etmektedir. Halkımızın menfaatleri doğrultusunda giriştiğimiz bu yolda, beklentimizin de üzerinde başarı sağlamış olmakla beraber, bazı açık ihalelerde tamamen insani durumlardan kaynaklı münferit birkaç olay meydana gelmiştir. Yaşanan olaylar en çok bizleri üzmüştür. Son açık ihalede yaşanan ve birkaç kişinin hezeyanla vatandaşımızı galeyana getirmek istemesinden öteye geçmeyen olaylar, bir kısım siyasi çevreler tarafından provake edilmeye çalışılmıştır. Belediyemiz bu süreçte parti ayrımı yapmaksızın, komşularının sorununu kendi sorunu olarak görüp bu doğrultuda kamu vicdanını da gözeterek hareket etmiştir. İyi niyetli ve fedakar çalışmalarımızla çok kısa bir sürede 30 yıllık devasa sorunun en az yüzde 75’lik kısmının açık ihale yolu ile çözmüş olmamızı hazmedemeyenlerin yaptığı hareketleri, komşularımızın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa